NWVV boekt zevenklapper tegen diep rood aanlopend Veendam 1894

NWVV boekte ook tegen Veendam 1894 een grote overwinning en kent daarmee een uitstekende competitiestart.

NWVV kent een uitstekende start van de competitie. Werd er vorige week al met 5-0 gewonnen van Muntendam, deze zaterdag werd Veendam 1894 getrakteerd op een zevenklapper. Daarbij liep de thuisploeg ook nog eens tegen drie rode kaarten aan en incasseerde ook NWVV eenmaal rood. Zo werd het een bewogen middag aan de Langeleegte.

De start van de wedstrijd was voor NWVV nog niet goed te noemen, want de Nieuw-Weerdingers keken na vijf minuten spelen al tegen een 1-0 achterstand aan. Door de vroege achterstand liet NWVV zich niet uit het veld slaan en het was juist de thuisploeg, die steeds meer de weg kwijt raakte gaande het duel. Het leidde al tot de eerste gele kaarten voor Veendam, dat na twintig minuten spelen de gelijkmaker moest incasseren. Peter van Elten bracht NWVV weer langszij en vanaf dat moment kantelde de wedstrijd meer en meer in het voordeel van de gasten.

Na een half uur spelen werd het dan ook 1-2 via Milan Duursma en sloegen de stoppen daarna door bij de thuisploeg. Dat pakte rood in de 35e en 45e minuut van de wedstrijd wegens commentaar en het lastig vallen van de scheidsrechter. Na de pauze moest de thuisploeg dan ook verder met 9 man, waarbij NWVV voor rust ook nog op 1-3 was gekomen via Peter Prins. In de tweede helft werd het nog erger voor Veendam, dat nog een keer rood moest incasseren na een uur spelen. Daarna was het voor NWVV geen probleem meer om verder uit te lopen naar een hogere score. Via Roy Super, Prins, Marko Mihalj en Brian Tent liepen de Nieuw-Weerdingers uit naar een heuse zevenklapper. Enig smetje voor de bezoekers was nog de rode kaart voor Dennie Meijers, die met twee keer geel op zak mocht inrukken. NWVV boekte desondanks opnieuw een ruime overwinning en mag spreken van een uitstekende competitiestart.