Goede start van de wedstrijd leidt Mussel naar drie punten tegen Tiendeveen

Mussel boekte zaterdag in eigen huis een belangrijke overwinning op Tiendeveen.

Foto SV Mussel, spits en Mussel-aanvoerder Lars Hemmes, hier in duel tegen Tiendeveen, was met twee treffers goud waard voor zijn ploeg.

Mussel heeft zich uitstekend hersteld van de 7-0 nederlaag tegen Borger. Op het eigen sportpark De Slenk zegevierde het met 4-1 tegen Tiendeveen en pakte het vroeg in het seizoen drie belangrijke punten.

Hemmes twee keer trefzeker

In de eerste minuten van de wedstrijd was het nog aftasten van beide kanten, maar het was Mussel dat al snel toesloeg in het begin van de wedstrijd. In minuut negen was het al raak voor de thuisploeg, waarbij Lars Hemmes Tiendeveen-doelman Lubbers verschalkte met een kopbal. Een paar minuten later bleek Hemmes opnieuw trefzeker. De spits stond vogelvrij en kon ongehinderd raak knikken: 2-0. Toch werd het al snel weer spannend, want de gasten vonden snel een aansluitingstreffer. Umit Gokkaya was alert om de bal vanuit een voorzet binnen te schuiven. Daarna kregen beide ploegen nog een behoorlijke mogelijkheid om te scoren, maar Mussel-doelman Strobos redde bekwaam en ook Lubbers liet zich niet meer passeren.

Beslissing in de slotfase

In de tweede helft bleef het vooral spannend en werd er strijd geleverd door beide teams. Echt grote kansen vielen er niet te noteren. In de slotfase werd de wedstrijd dan ook pas beslist. Een tiental minuten voor tijd ging Paul Hidding er vandoor en passeerde Lubbers met een bekeken schuiver. Direct erop volgend had het 3-2 kunnen staan, maar Strobos bracht met enig fortuin redding op een inzet van Cetin. In de slotminuten werd het uiteindelijk ook nog 4-1 voor Mussel, waarbij het de helpende hand van de bezoekers kreeg. Bruins passeerde zijn eigen doelman Lubbers met een kopbal. Een prima overwinning voor Mussel, dat nu zes punten heeft uit drie duels.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde heeft de eerste driepunter binnen

In een aantrekkelijke wedstrijd tegen Nieuw Roden behaalde Westerwolde de eerste overwinning van dit ...

Koploper HOC hard onderuit in Emmen

HOC beleefde gistermiddag in Emmen een vervelende start van de tweede competitiehelft. Op bezoek ...

Veerkrachtig Titan snoept WKE punt af

Titan heeft in het duel tegen promovendus WKE ’16 veerkracht getoond. Na een 0-2 ...