Onstwedder Boys wint in boeiend duel van Wildervank

Onstwedder Boys boekte in eigen huis na een spannend duel een goede overwinning op Wildervank.

Onstwedder Boys heeft zich goed hersteld van de ongelukkige nederlaag tegen DKB. In eigen huis werd zaterdag in een boeiend duel met 4-2 gewonnen van Wildervank, waardoor de Boys aansluiting blijven houden met de top van de ranglijst in 4D.

De toeschouwers zagen op sportpark De Boskamp een flitsend begin van de wedstrijd. Binnen enkele minuten stond de thuisploeg al met 1-0 voor. Anne Wilzing passeerde zijn directe tegenstander en liet daarna Wildervank-goalie Vegter kansloos. Lang bleef die voorsprong niet staan, in de vijfde minuut kwamen de bezoekers alweer langszij. Eduardo Gallego passeerde Onstwedder Boys-doelman Rein Koudstaal vanuit een corner. Kort erop raakte de thuisploeg de paal via Jarno Sterenborg en had het ook weer op voorsprong kunnen staan.

Onstwedder Boys slaat op slag van rust toe

Na het spectaculaire beginfase viel er een tijd niets te bleven tot aan de 35e minuut. Spits Gerko Scheper gaf zijn tegenstander het nakijken en trof vanaf rand zestien doel: 2-1. Op slag van rust sloeg Onstwedder Boys nog een keer toe. Met enig fortuin passeerde Harm Visser met een schot Vegter, waarbij de bal onderweg werd aangeraakt en de doelman volledig kansloos was op de inzet van Visser: 3-1. Daarmee was de wedstrijd nog niet beslist, het was Wildervank dat de thuisploeg naar achteren drukte om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Na een uur spelen viel die dan ook en was het Nick Siebring die de spanning volledig terugbracht. Vervolgens waren er kansen over en weer.

Paal en beslissing

Zo raakte Sterenborg nogmaals de paal en deed Martijn Jager dit aan de andere kant ook. Een kwartier voor tijd viel de uiteindelijke beslissing, waarbij Wildervank-goalie Vegter niet helemaal vrijuit ging. Vegter schoot de bal tegen Wilzing aan, waardoor deze hem met enig fortuin kon meenemen en in het lege dol kon schieten: 4-2. Een sportieve wedstrijd eindigde zo in een overwinning voor Onstwedder Boys, dat volgende week op bezoek gaat bij de tot nu toe foutloze koploper SVBO.