Overzicht zaterdag 2e klasse J: DZOH en LTC blijven winnen

DZOH en LTC hebben nog de volle buit na respectievelijk drie en twee competitiewedstrijden, Achilles 1894 en Drenthina kennen een moeizame start.

LTC – Elim: 2-0

LTC heeft ook de tweede wedstrijd in winst weten om te zetten. In Assen bleek het met 2-0 te sterk voor het stug voetballende Elim. In de eerste helft waren de betere kansen in de openingsfase nog wel voor de bezoekers, maar de gebroeders Mike en Daymen Doldersum hadden het vizier niet op scherp. LTC kwam er in de eerste helft moeizaam door heen, maar brak vlak na rust wel de ban. Richard Mulder knikte raak uit een hoekschop. Toch bleven de mogelijkheden daarna spaarzaam en lukte het alleen Romano Djababoe nog om een keer te scoren. De aanvaller knalde vanaf een meter of twintig raak: 2-0.

DESZ  – DZOH: 1-3

DZOH blijft aan de winnende hand in de zaterdag 2e klasse J. In Zwartsluis zegevierde het met 1-3, nadat het bij rust tegen een 1-0 achterstand aan keek. Thomas Witte had voor DESZ de score geopend na een half uur spelen. In de tweede helft kwam DZOH beter voor de dag dan in de eerste helft en dat leidde al snel tot de 1-1 van Tim Aasman. Een eigen doelpunt van DESZ-zijde hielp DZOH daarna verder in het zadel. In de slotminuten van de wedstrijd besliste David Westera het duel definitief en was de derde zege op rij een feit voor DZOH: 1-3.

The Knickerbockers – Achilles 1894: 1-1

Achilles 1894 moet nog altijd wachten op haar eerste overwinning van het seizoen. Ook tegen de studenten van The Knickerbockers kwam men niet tot een zege. De Assenaren namen nog wel vroeg de leiding in de wedstrijd via een doelpunt van Michael Boersma. In de tweede helft kreeg Achilles na een kwartier spelen de gelijkmaker om de oren. Yannick van Zwam bracht beide ploegen op gelijke hoogte. Ondanks een aantal kansen aan beide kanten op de winst bleef het uiteindelijk bij 1-1.

Bedum – Drenthina: 2-1

Drenthina kent een alles behalve goede seizoenstart. Na drie wedstrijden hebben de Emmenaren nog maar een punt verzameld. Ook in Bedum moest men zich de meerdere erkennen ten opzichte van de Groningers. Die kwamen via Nigel Bakker aan de leiding en zagen Richard de Boer de marge verdubbelen. Drenthina kreeg daarna via Thom Alders nog wel de aansluitingstreffer op het scorebord, maar verder dan dat kwam Drenthina ook niet meer.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde tankt vertrouwen tegen SC Erica

Westerwolde had aan een doelpunt in de tweede helft genoeg om drie punten over ...

SPW haalt uit in Winschoten

SPW heeft haar goede start in de vierde klasse een passend vervolg gegeven. Op ...

Buinerveen verliest van THOS

Buinerveen ging een doelpuntrijk duel onderuit tegen THOS.