Overzicht zaterdag 5e klasse F: Bargeres blijft winnen, eerste overwinning voor Scheemda

Bargeres blijft voorlopig uitstekend presteren in de zaterdag 5e klasse F en boekte de derde overwinning op een rij.

Harkstede – Damacota: 1-0

Na drie competitiewedstrijden staat Damacota nog altijd op nul punten. Al leek het er lange tijd op dat Damacota in ieder geval een punt zou overhouden aan de confrontatie met Harkstede. De thuisploeg besloot echter anders en scoorde een kleine tien minuten voor tijd de enige treffer. Yorick Smit kroonde zich tot matchwinner: 1-0.

BATO – SC Scheemda: 1-2

In de Groningse derby tussen BATO en SC Scheemda was het vooral de vraag wie de eerste driepunter van dit seizoen ging pakken. Na negentig minuten spelen ging de overwinning naar de bezoekers uit Scheemda. Beide teams hadden hun eerste twee wedstrijden namelijk gelijkgespeeld. Maar net als in de twee voorgaande edities trok nu ook Scheemda weer aan het langste eind. Niek Smit had de gasten op voorsprong gebracht, waarna Tim Keijer de marge verdubbelde. Niels van Delden deed nog wel wat terug, maar dat mocht verder niet meer baten voor de thuisploeg.

Meeden – Bargeres: 1-4

De confrontatie tussen de twee ‘zondagploegen’ is een prooi geworden voor Bargeres. De ploeg uit Emmen pakte in de eerste helft al snel een 0-2 voorsprong via doelpunten van Casper Dorgelo en Raymond de Groot. Meeden vond daarna wel de aansluitingstreffer via Ferdi Wortelboer, maar het was Bargeres dat in de tweede helft weer verder uitliep. Rob van der Graaf maakte tien minuten na rust er 1-3 van. In de slotminuten scoorde de Groot met zijn tweede van de middag nog de 1-4 voor de statistieken. Bargeres boekte de derde zege op rij en lijkt een van de voornaamste titelkandidaten in 5F.

Muntendam – ZNC: 2-4.

ZNC boekte een uitoverwinning bij het nog puntloze Muntendam. De gasten hadden in Nicky van der Vegt de man van de wedstrijd. Van der Vegt scoorde een hattrick, Leroy Stegmeijer maakte de andere treffer. Voor Muntendam was Mark Heemskerk twee keer trefzeker.

VVS Oostwold – Westerlee: 4-2

VVS Oostwold heeft goede zaken gedaan door thuis te winnen van Westerlee. Daardoor blijft VVS bovenin meedraaien na drie speelronden in 5F. Rene Dijksterhuis maakte twee van de vier doelpunten voor VVS, Jeroen Brul en Leon Boer waren verantwoordelijk voor de andere goals. Aan de kant van Westerlee scoorde Martin Edens twee keer. De bezoekers eindigden de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Jan Derks Kloosterboer.