Titan rekent laat af met DVC ’59

Titan nam pas in de slotfase afstand van DVC ’59 en won daardoor uiteindelijk nog wel met ruime cijfers.

Na de afgelasting van vorige week tegen VIOS stond er wederom een thuiswedstrijd op het programma: DVC’59 thuis. Om de overwinning op KSC van twee week geleden een goed vervolg te geven, moest er ook vandaag gewonnen worden van de bezoekers uit Nieuw-Dordrecht. Titan kwam snel op een 2-0 voorsprong, maar liet DVC’59 vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte komen. In het restant van de wedstrijd stelde Titan alsnog orde op zaken en boekte een ruime 7-2 overwinning.

Titan leek direct bij de les en nam al snel de leiding. Een lange bal van achteruit werd door Julian Bruining verlengd en Harm Jan Moesker wist zich met de geboden kans wel raad: 1-0. Binnen een paar minuten werd de marge verdubbeld door Jos Smidt. Hij speelde zichzelf vrij en rondde vervolgens erg fraai af. Ondanks dat Titan hierna wat gas terug leek te nemen kreeg het nog wel een aantal mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Waar Titan het net niet meer wist te vinden in de eerste helft, slaagde Nick Mink hier wel in namens de gasten. De aanvoerder mocht vanaf twintig meter aanleggen en liet doelman Poede kansloos. Hiermee was de ruststand bereikt.

Niet wakker geschud

Titan was door de tegentreffer vlak voor de rust blijkbaar niet wakker geschud, want DVC’59 kwam vlak na de thee op gelijke hoogte. Een voorzet van Nick Mink kon geheel vrijstaand bij de tweede paal ingeschoten worden. Remon Poede bracht in eerste instantie nog redding, maar in de rebound was ook de doelman kansloos. Hierna leek Titan toch weer bij de les, maar had desondanks toch een spelhervatting nodig om weer de leiding te nemen. Een vrije bal van zo’n vijfentwintig meter werd door Rick Hendriks hard in de bovenhoek geschoten: 3-2. Patrick Luiten leek de wedstrijd even later te beslissen met een geplaatst schot: 4-2.

Zevenklapper

Titan liet DVC’59 dan ook niet meer terugkomen in de wedstrijd en liep vervolgens verder uit. De sterk ingevallen Thijs Over wist zowel Julian Bruining als Klaas-Anne Postmus op maat te bedienen en beide rondde beheerst af. Het slotakkoord was voor Moesker. Na goed doorzetten van Mick Hendriks kreeg Moesker de gelegenheid om de bal vanaf ruim vijfentwintig meter over de keeper van DVC’59 te stiften en dat deed hij dan ook fraai: 7-2. De goed leidende scheidsrechter Assen maakt kort daarna een einde aan deze vermakelijke wedstrijd. Titan begint goed aan de competitie met zes punten uit de eerste twee wedstrijden. Volgend weekend heeft Titan een vrij weekend. Over twee week speelt Titan, wederom een thuiswedstrijd, tegen Schoonebeek.