Overzicht zondag 1e klasse F: Ruime overwinning voor VKW, eerste zege voor WVV

VKW boekte een ruime overwinning op FVC, ook WVV wist de eerste driepunter van het seizoen bij te schrijven.

FVC – VKW: 1-5

VKW kende een moeizaam begin in Friesland en keek al vlot tegen een 1-0 achterstand aan. Leon Faber scoorde uit een vrije trap namens de thuisploeg. Daarna had FVC op 2-0 kunnen komen, maar de Friezen hadden pech dat de paal nog een treffer in de weg stond. VKW herpakte zich na een half uur spelen en nam langzamerhand de regie over. Durk de Jong knikte raak uit een hoekschop en zorgde voor de 1-1. Op slag van rust kwam VKW ook nog op een perfect moment op voorsprong. Werner Wijnholds tikte binnen op aangeven van Jeroen Welles. In de tweede helft was het alleen nog maar VKW dat de klok sloeg. De bezoekers voetbalden zich dan ook nog naar een ruime overwinning. De Jong maakte zijn tweede uit een strafschop, waarna Jonas Nijland de 1-4 liet aantekenen. Het slotakkoord was voor Wijnholds, die op fraaie wijze het leder van een meter of twintig tegen de touwen schoot: 1-5.

VV Heerenveen – SVBO: 3-1

Na twee ruime overwinningen staat SVBO weer met beide benen op de grond. De ploeg uit Barger-Oosterveld ging bij het sterke Heerenveen met 3-1 onderuit. SVBO kwam terug van een 1-0 achterstand via Stefan Kuper en had nog kansen op meer, maar moest in de slotfase capituleren voor Heerenveen.

Noordster – Gomos: 2-4

Noordster moest zondag zijn meerdere erkennen in koploper Gomos. Ondanks dat de thuisploeg wel mogelijkheden kreeg in de eerste helft, moest het lijdzaam toezien hoe de gasten wel hun kansen wisten te benutten. Door doelpunten van Robert Elsinga, Tim Assman, Ivo Drenth en Thomas Verra leidde Gomos bij rust al comfortabel met 0-4. In de tweede helft hoefde de ploeg uit Norg dan ook niet echt meer. Noordster maakte de stand nog wel wat dragelijker, het scoorde nog tweemaal via Frank Davids en Rik Wubs

SC Stadspark – WVV: 2-4

WVV boekte zondag op bezoek bij SC Stadspark de eerste overwinning van het seizoen. Mede dankzij een goede eerste helft ging de winst naar de Winschoters. Melvin Ubels, Ramon Kuiper en Lars Wiekens hadden voor een comfortabele 0-3 voorsprong gezorgd in de eerste helft, wat de basis bleek voor de overwinning. Stadspark eindigde de wedstrijd nog met tien man na een rode kaart voor Patrick Lassche (2x geel)

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Durk Vos held in Esdorpenderby

Een heuse derby afgelopen zondagmiddag op een waterkoud Sportpark De Dillen in Ees. Naast ...