Valthermond in matig duel naar remise tegen Peize

Valthermond had in de slotfase nog de mogelijkheid om de overwinning binnen te halen, maar moest tegen het tiental van Peize toch genoegen nemen met een gelijkspel.

Foto Kees Rustenhoven, Erik Jan Veerbeek schiet vanaf elf meter raak voor Valthermond.

Valthermond heeft in het thuisduel tegen Peize met 2-2 gelijkgespeeld. In een niet al te hoogstaand duel leken de Mondkers in de slotfase nog de zege in eigen huis te kunnen houden, maar tegen tien man liet men zich toch nog een punt afsnoepen door de gasten uit Peize.

Weinig mogelijkheden

Het was niet best wat Valthermond en Peize de toeschouwers voorschotelden. Goed lopende aanvallen waren een zeldzaamheid wat ook meteen het gebrek aan goede mogelijkheden verklaarde. De eerste echt grote mogelijkheid was er voor de bezoekers. Joppe van Leeuwen kreeg van scheidsrechter Jan de Jong het voordeel van de twijfel, waarna Rutger Kruizinga werkelijk een teenlengte tekort kwam om de bal in de lege doelmand te schuiven. Hierna nam de thuisploeg het heft wel in handen, maar zoals reeds gezegd bleven echt grote kansen uit. Rick Schlimback zag zijn treffer wegens buitenspel afgekeurd worden en Milan Drayer raakte de paal nadat doelman Lennart Renkema de bal moest lossen, na een vrije trap van Erik Jan Veerbeek.

Goals in de schooot geworpen

Na de pauze vielen er wel doelpunten, al waren ook deze niet het gevolg van vlot uitgespeelde aanvallen. Peize kreeg de eerste goal in de schoot geworpen. Balverlies in de Valthermond-defensie werd genadeloos afgestraft door invaller Simon Wekema. Valthermond kwam via een strafschop weer op gelijke hoogte. Martijn Vos tikte Jordy Weggemans onderuit wat de thuisploeg een strafschop en Vos zijn tweede gele kaart opleverde. Erik Jan Veerbeek kende geen genade: 1-1.

Spanje-Frankrijk momentje

Met tien tegen elf leek Valthermond op rozen te zitten toen het op voorsprong kwam. Jordy Weggemans sprintte de gehele Peizer-defensie eruit en bediende knap Alwin Braakman. Opnieuw balverlies aan Valthermond zijde leverde Peize de gelijkmaker op. Daan van der Veen rondde af, waar heel Valthermond om buitenspel schreeuwde. Een Spanje-Frankrijk momentje want ook hier werd de bal door een verdediger licht getoucheerd. Waarnemend coach Louis van der Vlag gooide alles op alles en stuurde Tom Meijers voor plan B mee naar voren, maar dat bracht geen succes waardoor de puntendeling een feit was.

Foto’s Kees Rustenhoven:Valthermond – Peize

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SV Mussel onderuit tegen titelkandidaat Tiendeveen

SV Mussel, dat dit seizoen het doel heeft om hoger te eindigen dan de ...

Sellingen wint boeiende Kanaalstreekderby van Westerwolde en gaat naar de 3e klasse

Sellingen en Westerwolde maakten er een echt gevecht van, uiteindelijk won Sellingen en komt ...

Fotoverslag: Borger krijgt pak slaag

De malaise bij Borger houdt aan. Nadat de groenhemden goed aan het seizoen begonnen, ...