Transfertalk: Topschutter Jeroen Buurke keert terug op de velden bij SETA

Een spraakmakende transfer zo vroeg in het seizoen, topschutter Jeroen Buurke keert terug op de velden bij SETA.

Archieffoto, Jeroen Buurke kroonde zich in het shirt van Gieten in het seizoen 2015-2016 tot Kanon van de Kanaalstreek.

Goalgetter Jeroen Buurke heeft besloten om zijn rentree te maken op de amateurvelden. Dat gaat de 35-jarige spits doen bij zaterdag vijfdeklasser SETA. Buurke is geen onbekende in de regio van de Kanaalstreek en diende al menig amateurclub. Een rijke amateur carrière voerde de afmaker langs clubs als FVV, Veendam 1894, Appingedam, Hoogeveen, WKE, Muntendam, Nieuw Buinen, Gieten, VV Groningen en WVV.

Doelpuntenmaker Buurke

Buurke schoot bij zijn clubs regelmatig met scherp. Zo kwam de aanvaller in het seizoen 2012/2013 maar liefst tot 43 doelpunten voor Muntendam, destijds spelend in de zondag 3e klasse C, en schoot de spits er een jaar later ook 30 in bij Nieuw Buinen, destijds spelend in de 1e klasse F. Ook in het jaar 2015/2016 kende Buurke nog een productief seizoen bij Gieten waarin hij 25 keer scoorde. Dat leverde hem toen ook de titel Kanon van de Kanaalstreek op. Daarna stokte de teller enigszins, maar in totaal scoorde Buurke al bijna 200 competitiedoelpunten in het amateurvoetbal. Een mijlpaal, die de aanvaller dit seizoen bij SETA alsnog kan gaan halen. Buurke kan zaterdag al zijn opwachting maken voor zijn nieuwe club, SETA speelt dan om 14:30 uur thuis tegen Muntendam.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

v.v. Musselkanaal: “Simon bedankt!”

Mijn eerste kennismaking voor v.v. Musselkanaal met Simon Zoetebier was in september 1988. Mijn ...

Gemeente Borger-Odoorn: “Geen plek voor TEVV”

De gemeente Borger-Odoorn is van mening dat er in Tweede Exloërmond plaats is voor ...

Titan en Onstwedder Boys sluiten aan!

In de afgelopen weken hebben verschillende clubs hun solidariteit richting FC Kanaalstreek uitgesproken. Onlangs ...