Mike Wilts: “Stadskanaal niet onderschatten, maar de drie punten gaan mee in de tas naar Valthermond!”

Valthermond-verdediger Mike Wilts moet zelf de confrontatie met Stadskanaal missen, maar heeft er vertrouwen in dat zijn teamgenoten de drie punten meenemen uit Stadskanaal.

Valthermond kent een redelijke start met vier punten uit twee duels. Eigenlijk hadden dat er zes moeten zijn voor de Mondkers, maar het lukte Valthermond afgelopen zondag niet om tegen het tiental van Peize een 2-1 voorsprong over de streep te trekken. Komende zondag wacht de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal, dat een beroerde competitiestart kent met slechts een schamel puntje uit drie wedstrijden. De Mondkers kunnen Knoal dan ook al vroeg in het seizoen in de problemen drukken. Valthermond-verdediger Mike Wilts zal die confrontatie echter moet missen wegens een blessure, maar vindt dat zijn teamgenoten komende zondag moeten waken voor enige vorm van onderschatting.

Wilts zelf zal dus komende zondag de wedstrijd tegen Stadskanaal moeten missen en ook de komende weken kan Valthermond geen beroep op de verdediger doen. Wilts voetbalt ook nog in de zaal en raakte juist daar zwaar geblesseerd. De oud-speler van Klazienaveen hoopt over een week of zes weer te kunnen voetballen. “Ik ben geblesseerd geraakt tijdens een wedstrijd in de zaal. Ik werd onderuit gehaald en kwam terecht op mijn pols, die daardoor brak. Ik zal 6 tot 8 weken in het gips moeten, waarbij ik hoop dat ik voor de winterstop in de wedstrijd tegen WKE ’16 weer mijn rentree kan maken.”

Bovenin meedraaien

De verdediger is te spreken over de eerste twee wedstrijden, maar vindt eigenlijk dat zijn ploeg ook gewoon van Peize had moeten winnen. “Annen uit is altijd een lastige wedstrijd, maar daar hebben we goed gespeeld en de drie punten gepakt. Tegen Peize was het niet goed en hebben we gewoon twee onnodige en kostbare punten laten liggen.” Valthermond verloor afgelopen zomer vooral aanvallende power met het vertrek van Maurice Kampman en Demy te Velde (beiden SVBO), maar Wilts vindt dat het tot nu toe prima opgevangen wordt. “Er zijn wat jongens vertrokken, maar we hebben er ook een aantal weer bijgekregen. We missen wel wat scorend vermogen, maar dat lossen we tot nu toe prima op.” Wilts is dan ook van mening dat Valthermond komend seizoen gewoon in de top vijf moet mee kunnen draaien. “Het verschil is niet al te groot in deze klasse en veel teams gaan bovenin meedraaien verwacht ik. Samen met GVAV, ASVB, Helpman en Rolder Boys gaan wij uit maken wie er kampioen wordt.”

Niet onderschatten

Komende zondag wacht de belangrijke Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal, een wedstrijd die voor beide ploegen toch nog even wat meer telt. De Knoalsters kunnen de punten goed gebruiken, gezien men nog niet heeft gewonnen. Het lijkt zo vroeg in het seizoen een ideaal moment voor Valthermond om Stadskanaal als tegenstander te treffen. Toch is Wilts er niet helemaal gerust op en moeten zijn teamgenoten niet gaan denken dat het een makkie gaat worden. “Ze hebben dan wel geen goede start van de competitie met 1 puntje uit 3 wedstrijden, maar je moet Stadskanaal nooit onderschatten. En al helemaal niet in een derby, want ik verwacht dat het gewoon een spannende wedstrijd gaat worden.”

Drie punten gaan naar Valthermond

Wilts denkt te weten waar de kansen voor Valthermond liggen komende zondag. “Ik heb niet zo snel een idee wat hun kracht is, maar hun zwakte lig misschien wel achterin. Ze hebben al flink wat goals tegen gehad in de eerste drie competitiewedstrijden.” Wilts heeft er zelf in ieder geval stevig de balen in dat hijzelf niet kan meespelen in de derby, maar ziet wel een overwinning voor zijn ploeg. “Ik vind het zelf ontzettend kloten dat ik niet mee kan spelen in deze mooie derby. Ik verwacht een spannende en mooie wedstrijd, waarbij ik natuurlijk het vertrouwen heb in ons team. De 3 puntjes gaan dan ook mee in de tas naar Valthermond!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Robert Hamming: “In derby’s zoek ik de grens op”

Ieder jaar heeft de hoofdmacht van Nieuw Buinen te maken met een aantal mutaties. ...

Van Bergen gaat uit van titel voor HOC

Wie naar het programma van komende zondag in de vijfde klasse F kijkt, mag ...

Bjorn Schuiling: “GKC moet in de subtop kunnen eindigen.”

Bjorn Schuiling gaat komend seizoen met GKC voor een plek bij de eerste vijf.