Transfertalk: Doelman Royce Geerlings keert per direct terug onder de lat bij SC Stadskanaal

Doelman Royce Geerlings keert met onmiddellijke ingang terug bij zijn oude liefde SC Stadskanaal.

Foto Stoffer Bakker, doelman Royce Geerlings, hier nog in actie tijdens zijn vorige periode bij Stadskanaal, keert terug op het oude nest.

Doelman Royce Geerlings keert met onmiddellijke ingang terug bij SC Stadskanaal. De goalie raakte zijn plaats onder de lat kwijt bij zaterdag tweedeklasser DZOH en wilde daar niet langer op het tweede plan acteren. Geerlings onderzocht de mogelijkheid voor een terugkeer naar zijn oude liefde Stadskanaal en na een gesprek met hoofdtrainer Jordi Nijgh en een paar trainingen was de zaak snel rond.

De dertigjarige doelman maakte vorig seizoen, na een lange carrière bij Stadskanaal, de overstap naar DZOH. Geerlings had echter de pech dat corona al vrij vroeg in het seizoen roet in het eten gooide, waardoor de goalie maar tot enkele wedstrijden kwam voor de Emmenaren. Dit seizoen moest Geerlings de concurrentiestrijd aangaan met Diederik Bangma voor een plek onder de lat bij de zaterdag tweedeklasser. Ondanks dat Geerlings niet onder deed voor Bangma, kreeg laatstgenoemde wel de voorkeur onder de lat bij DZOH. De goalie had mede door toedoen van andere belangen geen zin meer om tweede viool te spelen in Emmen en zocht daarna de toenadering met SC Stadskanaal.

Snel beklonken

Sinds vorige week trainde Geerlings voor het eerst weer mee met zijn ‘oude club’. Na het gesprek met hoofdtrainer Nijgh was de zaak snel beklonken en dus keert de ervaren Geerlings weer terug onder de lat bij de Knoalsters. Met zijn capaciteiten en schat aan ervaring kan Geerlings dit seizoen nog een belangrijke rol gaan spelen bij de jonge equipe van Stadskanaal. Komende zondag kan Geerlings al in actie komen, waarbij er direct een prachtige affiche op het programma staat voor zijn rentree. Stadskanaal speelt dan in eigen huis de Kanaalstreekderby tegen Valthermond.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Roy Feiken keert terug op oude nest

Daags na het verlies van v.v. Gieten in de nacompetitie heeft sterkhouder Roy Feiken ...

Openingsplan kabinet: vanaf 11 mei meer mogelijk voor amateurvoetbal?

De eerste stap richting normaal wordt gezet met de eerste versoepelingen, die het kabinet ...

Programma Zechstein Indoor Soccer Toernooi 29 december

Overzicht van de wedstrijden die vandaag gespeeld worden tijdens het Zechstein Indoor Soccer Toernooi ...