Voorbeschouwing speelronde 4 zondagclubs

Voorbeschouwing op de meest interessante en bijzondere duels die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 4 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de regio van de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Stadskanaal – Valthermond

De blikvanger in deze speelronde is de Kanaalstreekderby tussen Stadskanaal en Valthermond. Een duel dat voor beide ploegen net even wat meer telt dan een ‘normale’ competitiewedstrijd. Met name voor Stadskanaal wordt het langzamerhand wel eens tijd om een wedstrijd te gaan winnen. De Knoalsters pakten nog maar een schamel puntje uit drie wedstrijden, al moet gezegd worden dat Stadskanaal ook een lastig programma had. Het levert voorlopig de laatste plaats op in de zondag tweede klasse L. De  Knoalsters kregen tot nu toe wel  de goals gemakkelijk om de oren. Tegen respectievelijk WKE, GVAV en Helpman moest men gezamenlijk al elf tegengoals incasseren. Wellicht dat de terugkomst van doelman Royce Geerlings daar verandering in kan brengen. De ervaren goalie belandde op het tweede plan bij DZOH, maar zag dat niet zitten. De keeper is sinds deze week dan ook weer beschikbaar voor Stadskanaal. Tegenstander Valthermond kende een redelijke competitiestart met een overwinning op Annen en een gelijkspel tegen Peize. Al moet gezegd worden, dat tegen Peize de overwinning voor het grijpen lag. De Mondkers verspeelden vlak voor tijd tegen tien man nog een 2-1 voorsprong. Valthermond heeft de ambities om bovenin mee te willen draaien en zal tegen Stadskanaal dan ook geen puntverlies willen lijden. De balans over de laatste drie edities is vrijwel gelijk. Eenmaal won Stadskanaal, eenmaal won Valthermond en eenmaal werd het gelijk. Het blijft dan ook gissen wat zondag de uitkomst wordt, in een derby kan het altijd alle kanten op gaan.

Rolder Boys – Annen

Er staat in de zondag tweede klasse L nog een derby op het programma en dat is het duel tussen Rolder Boys en Annen. Beide ploegen kenden een wat wisselvallige start van de competitie. Zo begon Rolder Boys met een 2-2 gelijkspel tegen Veendam 1894 en verloor het zondag met 4-1 van koploper GVAV.  De Roldenaren willen echter graag bovenin meedoen in 2L en zullen dus nu wel een keer moeten gaan winnen, anders moeten de ambities wellicht zo vroeg in het seizoen al bijgesteld  worden. Annen begon met twee nederlagen aan de competitie, maar mocht afgelopen zondag tegen Veendam het zoet der overwinningen eindelijk proeven. Wat dat betreft kan Annen met een goed gevoel afreizen naar Rolde. Desondanks spreekt de balans in het voordeel van de thuisploeg, dat won de laatste twee edities met ruime cijfers. Een mooi affiche, waarbij de winnaar in ieder geval weer wat naar boven kan kijken op de ranglijst.

Roswinkel – Buinerveen

Misschien is het nog wat vroeg om te spreken van een echte topper, maar de wedstrijd tussen Roswinkel en Buinerveen mag op papier toch wel zo genoemd worden. Beide teams mogen wel gerekend worden tot de kampioenskandidaten in de ‘kleine’ zondag vijfde klasse D waarin slechts elf ploegen acteren. Roswinkel won tot nu toe twee keer en heeft nog de volle buit uit twee wedstrijden. Buinerveen speelde nog maar een wedstrijd en had het in de streekderby tegen Valther Boys enigszins wat lastig en moest zich van een 0-1 achterstand terug knokken. Dat lukte uiteindelijk ook en Buinerveen zegevierde met 3-1. Daarnaast mocht Buinerveen de afgelopen zomer een aantal versterkingen verwelkomen, waardoor de verwachtingen voor dit seizoen in Buinerveen ook hooggespannen zijn. Doordat er maar elf ploegen in de klasse aanwezig zijn, zijn elke drie punten dan ook van groot belang. De vraag is dan ook wie de eerste tik van dit seizoen gaat uitdelen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zaterdag 4e klasse E

Overzicht van de stand van de zaterdag 4e klasse E.

Stand zondag 5e klasse E

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse E.

Programma oefenwedstrijden dinsdag 18 augustus

Overzicht van de oefenwedstrijden die dinsdag op het programma staan.