Jordy Oost leidt Musselkanaal met hattrick langs hekkensluiter Bellingwolde

Musselkanaal bleek een maatje te groot voor hekkensluiter Bellingwolde en meldt zicht in de top van het klassement.

Musselkanaal heeft opnieuw een overtuigende uitslag neergezet tegen Bellingwolde. De hekkensluiter, die al drie forse nederlagen moest incasseren, bleek ook niet opgewassen tegen Musselkanaal. De manschappen van trainer Wessel Woortman bleken met 5-0 te sterk, waarbij Jordy Oost met een hattrick een belangrijke rol speelde.

De groen-witte formatie uit Musselkanaal verkeerde in goede vorm gezien de overwinningen tegen Ter Apel en SVV ’04 en dus kon rode lantaarndrager Bellingwolde een moeilijke middag verwachten. Dat was nog niet direct te merken in de wedstrijd, waarin de gasten in het begin nog wel kon meekomen met de thuisploeg.

Doelpunten kort achter elkaar

Zo was de beste kans in het eerste kwartier wel voor Musselkanaal, dat pech had dat de lat een treffer in de weg stond. Aan de andere kant kreeg Martin Ras een aardige kans, maar zijn poging trof ook geen doel. Rond het half uur spelen was het toch raak voor Musselkanaal, dat in een kort tijdsbestek twee keer achter elkaar scoorde. Eerst maakte Jordy Oost zijn eerste treffer van de middag, waarna Gerwin Schmitz enkele minuten later de bal uit een hoekschop binnen knikte. Een 2-0 voorsprong voor Musselkanaal, dat tevens de ruststand bleek.

Hattrick Oost

Na de pauze viel al snel de beslissing in de wedstrijd. De gastheren maakten er in de 55e minuut 3-0 van via Oost en de spits mocht een dikke vijf minuten later ook zijn hattrick voltooien. 4-0 voor Musselkanaal, dat het daarna wel prima vond en de wedstrijd rustig kon uitspelen. De bezoekers waren ook niet bij machte om er nog echt een wedstrijd van te maken. Musselkanaal kwam nog eenmaal tot scoren in de slotfase en het was aanvoerder Ruben Manning, die nog een doelpuntje mee mocht pikken en de eindstand daarmee op 5-0 bepaalde.

Met 9 uit 3 is de competitiestart uitstekend te noemen voor Musselkanaal, dat daarmee een punt achterstaat op koplopers Sellingen en Westerwolde. Volgende week staat voor Musselkanaal de kraker tegen Sellingen op het programma. Bellingwolde blijft met 0 uit 4 hekkensluiter en lijkt een lang seizoen tegemoet te gaan.