SPW brengt koploper Sellingen eerste puntverlies toe

SPW bracht Sellingen zaterdagavond het eerste puntverlies toe in deze competitie.

SPW heeft koploper Sellingen verrassend genoeg het eerste puntenverlies toegebracht. De ploeg uit Stadskanaal stond na een half uur spelen met 2-0 voor, maar moest toezien dat Sellingen in de tweede helft toch langszij wist te komen. Het bleef echter bij 2-2, waardoor de Sellingers na drie zeges tegen het eerste puntenverlies aanliepen. Overigens eindigde Sellingen de wedstrijd ook nog met tien man na een rode kaart voor Jeroen Mestemaker.

Sellingen was zaterdagavond in een blakende vorm afgereisd naar SPW, want de koploper van 3C won tot nu toe al haar wedstrijden nog. Dat kon niet gezegd worden van SPW, dat juist al drie wedstrijden had verloren. En dus leek het vooraf een kolfje naar de hand te worden voor de bezoekers, maar daar kwam weinig van terecht. Na enkele minuten spelen lag de bal namelijk al achter Sellingen-doelman Klamer. Remco Sikkema trof doel voor de thuisploeg. Een pikstart voor SPW, dat rond het half uur spelen een goed vervolg kreeg. Weer kwam de thuisploeg tot scoren en Bram Poelman zorgde daarmee voor een verrassende 2-0 tussenstand.

Sellingen langszij

In de tweede helft tapte Sellingen echter uit een ander vaatje en begon de druk meer en meer toe te nemen op de thuisploeg. Het leidde tot een snelle aansluitingstreffer van Ben Bos. Sellingen drukte door en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel een kleine twintig minuten voor tijd, Machiel Buining maakt er 2-2 van. Vervolgens werd het allemaal wat onvriendelijker in de slotfase wat een aantal kaarten opleverde. Een daarvan was voor Mestemaker, die met rood (twee keer geel) mocht inrukken. Het zorgde er echter niet voor dat SPW nog profiteerde van het overtal. Ook Sellingen kwam niet meer tot scoren, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.