Valthermond wint derby nipt van Stadskanaal

Stadskanaal en Valthermond ontliepen elkaar niet veel, maar de Mondkers namen uiteindelijk de drie punten mee terug naar huis.

Foto Stoffer Bakker, Sten Vos schiet Stadskanaal op 1-0 voorsprong. Valthermond-verdediger Dion van der Laan en doelman Noah Sahetapy kunnen de tegentreffer niet meer voorkomen.

Valthermond heeft de eerste derby van het seizoen winnend afgesloten. Op sportpark Pagedal werd Stadskanaal met 2-1 verslagen al ontliepen beide ploegen elkaar niet veel.

De openingsfase was duidelijk voor Valthermond. Al na een minuut verscheen Jordy Weggemans alleen voor doelman Rick Arends. Arends kwam als winnaar uit dit duel tevoorschijn. Arends redde ook op een inzet van Erik Jan Veerbeek.

Stadskanaal verzuimt om uit te lopen

Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg echter op voorsprong. Leon Bos snelde over de rechterkant en diens voorzet werd door Sten Vos achter de kansloze Noah Sahetapy getikt. Valthermond was door de tegentreffer duidelijk even van slag en had geluk dat de thuisploeg niet verder weg liep. Zo bracht Levi Kremer net op tijd redding voordat opnieuw Sten Vos binnen kon werken.

Strafschop

Op slag van rust kwam Valthermond langszij. Een prima actie van Milan Drayer werd gevolgd door een even goede voorzet die door Jordy Weggemans bij de tweede paal binnen werd geknikt. Na de thee gingen de bezoekers nadrukkelijk op jacht naar de voorsprong en die kwam er na ongeveer een kwartier spelen ook. Scheidsrechter Wolthof wees na een valpartij van Erik Jan Veerbeek naar de stip, waarna het slachtoffer zelf het vonnis velde.

Mantel der liefde

Hierna verzuimde Valthermond de voorsprong uit te breiden. Weggemans had na een steekpass van Milan Drayer te veel tijd nodig en Drayer zelf verzuimde om een prima pass van de ingevallen Jens Bulle doeltreffend af te ronden. Aangezien Stadskanaal in het verdere verloop van het duel eigenlijk geen vuist meer kon maken werden deze missers met de mantel der liefde bedekt.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Valthermond

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Late treffer nekt Ter Apel ’96 tegen Bargeres

FC Ter Apel ’96 heeft de goede start van de competitie geen goed vervolg ...

SPW wint topper van Bareveld

SPW heeft afgelopen zaterdagavond een duidelijke overwinning geboekt op concurrent Bareveld. Het duel tussen ...

SJS sluit af met monsterzege en lijkt klaar voor nacompetitie

Foto Brigitte de Wijk, een heuse schiettent bij SJS – Nieuw-Balinge, dat eindigde in ...