Veelerveen pakt koppositie na eenvoudige overwinning op Kloosteburen

Veelerveen boekte alweer de derde zege op rij en greep daarmee de koppositie in 5C.

Foto Reinier Edens, Veelerveen-middenvelder Jesse Bergman schermt de bal af van zijn directe tegenstander.

Veelerveen is de nieuwe koploper in de zondag 5e klasse C. Zelf won het met 4-0 in eigen huis, terwijl concurrent Yde de Punt met 1-2 in eigen huis onderuit ging tegen Drieborg. Met 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 12 voor en 2 tegen is de competitiestart uitstekend te noemen voor Veelerveen.

Het laag geklasseerde Kloosterburen was zondagmiddag de tegenstander in Veelerveen. De bezoekers hadden nog maar 1 punt uit 3 wedstrijden behaald. De thuisploeg had dan ook niet al teveel te duchten deze middag en kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong via Alwin Prusen. Voor rust werd de marge nog verdubbeld door Jeffrey van der Veen.

Ook na rust kwam Veelerveen niet in de problemen tegen de gasten. Sterker nog, de thuisploeg liep uit naar een ruime zege. Swen Wichertjes liet de 3-0 aantekenen en was ook verantwoordelijk voor de 4-0. Wichtertjes kopte binnen, nadat Prusen de bal verlengd had uit een voorzet van Ivar Mulder. Daarmee werd de eindstand op 4-0 bepaald en boekte Veelerveen alweer de derde zege op rij.