Buinerveen wint na knotsgekke slotfase van Roswinkel

In een absurde slotfase wist Buinerveen nog een 4-2 achterstand om te buigen tegen Roswinkel en zo de drie punten mee te nemen.

Buinerveen heeft na een knotsgekke slotfase met 4-5 de topper tegen Roswinkel gewonnen. Vlak voor tijd leidde de thuisploeg namelijk nog met 4-2, maar in een tijdsbestek van vijf minuten wist Buinerveen de wedstrijd nog te doen kantelen en de drie punten mee te nemen.

Het was Roswinkel dat als eerste de leiding nam in deze wedstrijd en dat gebeurde na een kwartier spelen toen Roy van der Sluis de bal tegen de touwen schoot. Buinerveen kwam daarna op een goed moment op gelijke hoogte. Vlak voor de pauze scoorde Thom Martens de 1-1.

Venijn in de staart

Na de pauze zat het venijn hem vooral in de staart van de wedstrijd. Buinerveen verzuimde na de snelle 1-2 van David Karabed de wedstrijd te beslissen en leek daar de rekening voor gepresenteerd te krijgen in de slotfase. Waar Buinerveen de kansen om zeep hielp, daar sloeg Roswinkel in de slotfase drie keer achter elkaar toe. Twee doelpunten van Jens Katuin en een goal van Bart Huizingh leken de thuisploeg aan de zege te helpen, maar Buinerveen draaide in blessuretijd de wedstrijd nog volledig om. Roy Feiken zorgde in de 91e minuut voor de 4-3, waarna een minuut later Karabed de gelijkmaker al liet aantekenen. In de 95e minuut zorgde opnieuw Feiken ervoor dat de zege toch nog richting Buinerveen ging.