Overzicht 4e klasse C zondag: Eerste nederlaag voor Gieterveen, ruime overwinningen voor MOVV en Heiligerlee

Gieterveen raakte na drie zeges op rij de ongeslagen status kwijt, MOVV en Heiligerlee scoorden er lustig op los.

BNC – Gieterveen: 3-0

Gieterveen is na drie overwinningen op rij tegen de eerste nederlaag van de competitie aangelopen. In Finsterwolde ging het met 3-0 onderuit tegen BNC. Mike Otter bracht de thuisploeg op voorsprong. In de tweede helft probeerde Gieterveen de stand wel recht te trekken, maar kwam het niet tot scoren. Dat deed BNC via Rogier Ganzeveld en Justin Jacobs wel, waardoor er een eindstand van 3-0 op het scorebord verscheen.

MOVV – Pekelder Boys: 5-1

MOVV heeft zich goed hersteld van de 5-3 nederlaag tegen PJC. In eigen huis werd Pekelder Boys met ruime cijfers aan de kant gezet. Daar was haast een man verantwoordelijk voor. Spits Jordi Blaauw scoorde maar liefst vier keer voor MOVV en staat na vier wedstrijden al op een totaal van 13 doelpunten. Het andere doelpunt kwam op naam van Nick Wiegman. Tussendoor deed Willem Lammerts nog wat terug voor Pekelder Boys.

Wedde – Engelbert: 1-8

Wedde is voor de twee keer in deze competitie tegen een enorme zeperd aangelopen. In eigen huis ging het maar liefst met 1-8 onderuit tegen Engelbert. Jordi Rasterhoff zette de bezoekers op voorsprong, waarna Ezra Abbas nog wel gelijk maakte. Daarna was het hek van de dam en liep Engelbert in de eerste helft uit naar een 1-3 voorsprong via Hessel Veenstra en Kas Ruig. In de tweede helft walste Engelbert over Wedde heen en scoorde het nog eens vijf keer via Veenstra, Pepijn Otto, Ingmar Hofstra, Ruig en Rasterhoff.

Heiligerlee – Eext: 5-1

Heiligerlee heeft de wedstrijd tegen Eext met ruime cijfers gewonnen. De thuisploeg keek eerst nog wel tegen een achterstand aan door een eigen doelpunt, maar zette daarna de zaken recht. Martijn Drent bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte in de eerste helft. In de tweede helft maakte Heiligerlee het verschil en kwam het snel op een 2-1 voorsprong via Gert Reininga in de 52e minuut. Tien minuten later was de wedstrijd beslist toen de thuisploeg nog tweemal had gescoord. Tien minuten voor tijd zette Drent de eindstand van 5-1 op het scorebord.

FVV – PJC: 1-2

PJC heeft op bezoek bij FVV een nipte overwinning weten te boeken. De bezoekers kwamen voor rust op voorsprong via Tom van der Schuur, maar zagen de thuisploeg na rust langszij komen. Een kwartier voor tijd kroonde Jeroen Jager zich tot matchwinner voor PJC door de 1-2 binnen te schieten.