Kansenfestival in Valthermond leidt tot magere 2-0 overwinning

Valthermond won verdiend van Veendam 1894, maar verzuimde om een hogere uitslag neer te zetten.

Foto Kees Rustenhoven, Valthermond kreeg legio kansen tegen Veendam, maar stuitte met regelmaat op Veendam-doelman Thijs Graver, ook Jordy Weggemans raakt hier niet langs de goalie.

Het was een wonder dat Valthermond en Veendam met een 0-0 ruststand de thee opzochten. Minimaal een handvol kansen, maar misschien ook wel twee handen vol mogelijkheden waren niet aan de Valthermond voorwaartsen besteed. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Thijs Graver. En als Graver al eens kansloos was, werd hij gered door de paal (Rick Schlimback) en door scheidsrechter Van der Werf die een treffer van Erik Jan Veerbeek annuleerde. Sneu voor de ervaren aanvaller, want hij zou zijn 100e treffer in het Valthermond shirt geweest zijn. Gezien de fitheid en energie die Veerbeek iedere week nog brengt komt die 100e treffer er echter zeker nog.

Veendam werd gevaarlijk via jongeling Dinand de Jonge die echter verzuimde een fout van Jesper de Graaf af te straffen. Ook redde doelman Noah Sahetapy met de voet op een schot van Robin Mik.

Kansenregen voor Valthermond

Ook in het tweede bedrijf reeg de thuisploeg de kansen aaneen en nu resulteerde dit wel in een treffer. Levi Kremer vond met een briljant hakje Jens Bulle en diens voorzet werd door Milan Drayer binnen gewerkt. Hierna verzuimde met name Jordy Weggemans om de voorsprong uit te breiden. Tot twee keer toe moest de rappe aanvaller zijn meerdere erkennen in doelman Graver. Op een slim uitgevoerde corner variant was voor Veendam Ramon de Jong nog het gevaarlijkst, maar echt in de problemen kwam de Koning-equipe niet. In de slotfase besliste Rick Schlimback het duel definitief.

Na afloop overheerste de tevredenheid bij Valthermond. Met een start van tien punten uit vier wedstrijden is de start van de competitie gewoon goed, al is iedereen zich er ook goed van bewust dat de topploegen nog langs moeten komen.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – Veendam 1894

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal opnieuw met lege handen

SC Stadskanaal heeft ook haar vierde wedstrijd op rij niet weten te winnen. In ...

NWVV zet zegereeks voort tegen Westerlee

Het gaat voorlopig crescendo bij NWVV, dat tegen Westerlee alweer de vierde zege op ...