SJS in matig duel langs Tiendeveen

SJS boekte een moeizame overwinning op Tiendeveen, maar kon wel gewoon drie punten bijschrijven.

Foto Brigitte de Wijk, SJS-speler Kay Rijkens benutte een strafschop voor de thuisploeg.

Na twee voetballoze zaterdagen mocht SJS eindelijk weer aantreden in competitieverband. Twee weken geleden ging het thuisduel tegen SC Angelslo vanwege een Coronageval aan Emmer-zijde niet door en vorige week zaterdag was het team vrij vanwege een oneven aantal teams in de 4e klasse D. Tiendeveen was de tegenstander van de dag. SJS zou aan haar stand verplicht moeten zijn de drie punten in eigen huis te houden en daarmee de aansluiting met de top van de ranglijst te behouden. Hoewel vertekend met slechts 2 wedstrijden en 3 punten, aan het einde van de middag zou blijken dat SJS na de 2-0 overwinning op Tiendeveen in verliespunten gelijk opgaat met koploper SVBO. Ware het niet dat SJS dan wel twee winstpartijen nog moet toevoegen aan haar totaal.

Het begin van de wedstrijd was niet goed aan de Knoalster-zijde. Onder leiding van assistent-trainer Jan Boels (wegens afwezigheid van de hoofdtrainer) kwam het strijdplan niet goed uit de verf. Toch was Springer binnen 5 minuten dichtbij de openingstreffer, maar hij werd dusdanig uit balans gebracht dat zijn schot de juiste richting miste. Tiendeveen speelde verdedigend en loerde op de counter. Het hanteerde veelal de lange bal wat weinig problemen opleverde voor het centrale duo Zuidema en Venema. Samen met backs Kingma en Dekker hield SJS de linies gesloten achterin. Doelman De Jonge kreeg over de hele wedstrijd weinig te doen.

Strafschop

Toch was SJS niet bij machte om het aanvalsspel soepel te laten verlopen. De voorzetten van de zijkant waren niet goed of bereikten spits Springer niet of nauwelijks, acties mondden uit in balverlies en van nauwkeurigheid was weinig sprake. Het bleek zo’n wedstrijd waarin weinig lukte. In de 32e minuut was er dan wel sprake van een goede aanval en doordat Springer binnen de befaamde lijnen werd gevloerd mocht Rijkens vanaf de elf meter aanleggen. Zijn strafschop ging tegen de touwen, hoewel niet feilloos. Maar de 1-0 was een feit.

Spel modderde voort

Wie dacht dat het daarna beter ging lopen, kwam bedrogen uit. Het spel modderde voort en van echt goede aanvallen was geen sprake. Tiendeveen stelde daar echter weinig tot niets tegenover, waardoor de voorsprong op het scorebord bleef staan en beide ploegen aan de thee konden. In de tweede helft was het spelbeeld vrijwel hetzelfde. SJS wilde wel, maar het lukte niet. Pas in de 57e minuut was er weer een mogelijkheid, maar de vrije trap werd door Boels over het doel geschoten. Kort daarna was het bijna toch 2-0. Zuidema kwam goed door op rechts en met een afgemeten voorzet bereikte hij Van der Hooft. Die knikte de bal tegen de paal, geen geluk en typerend voor de middag.

Bevrijdende treffer

Na enkele wissels (Oosting voor Van der Hooft en Timmer voor Kingma) bleef SJS zoeken naar een ruimere marge. Het zou toch niet dat men zou achterblijven met een kater wegens een spaarzame uitbraak van Tiendeveen. Gelukkig viel die bevrijdende tweede treffer dan toch. Na een snelle omschakeling ontving Oosting de bal in de diepte en hij kon vervolgens Springer bedienen in de zestien. Het buitenkansje werd benut door de Knoalster-spits en zo waren de drie punten een zekerheidje. Raadsveld kwam nog voor de met liesklachten afhakende Boels en doelman De Jonge kreeg nog het eerste schot op hem afgevuurd, maar dat bracht de ervaren doelman niet van de wijs.

Al met al was het niet best aan de Julianastraat, maar ook slechte wedstrijden moet je winnen. En zo geschiedde! Volgende week zaterdag staat de volgende Kanaalstreekderby op het programma. SJS gaat op bezoek bij de nummer 9 van de ranglijst, SV Mussel dat titelkandidaat DKB in De Krim knap op 0-0 hield. De mannen van trainer Schaart zijn gewaarschuwd.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – Tiendeveen