Stadskanaal pakt eerste driepunter tegen Peize

Foto Stoffer Bakker, Stadskanaal-doelman Royce Geerlings keerde tegen Peize terug onder de lat en was direct van grote waarde met een aantal belangrijke reddingen.

Stadskanaal heeft na vier duels zonder overwinning eindelijk weer eens weten te winnen. In eigen huis pakte het de eerste driepunter van het seizoen. Peize, dat eveneens nog zonder overwinning was, werd met 2-1 verslagen. Doelman Royce Geerlings, die onlangs terugkeerde en voor het eerst weer een basisplaats kreeg, groeide direct uit tot man van de wedstrijd.

Naast de terugkeer van Geerlings onder de lat, mocht ook de van een blessure terugkerende spits Jeffrey Bakker zijn opwachting weer maken voor de Knoalsters. Die terugkeer bleek van korte duur, want na 25 minuten spelen moest de spits het veld opnieuw geblesseerd verlaten. Daarvoor was echter al het een en ander gebeurd.

Stadskanaal maakt vroege achterstand ongedaan

Zo keek Stadskanaal al vroeg in de wedstrijd tegen een 0-1 achterstand aan. In de 8e minuut scoorde Peize uit een hoekschop. Paul Splinter kopte de bal tegen de touwen, waardoor de thuisploeg al snel in de achtervolging moest. Stadskanaal hoefde echter niet al te lang wachten op de gelijkmaker, die kwam er halverwege de eerste helft. Met een van zijn laatste wapenfeiten bediende Bakker clubtopscorer Leon Bos, die alleen opdook voor de Peizer-goalie. Bos faalde niet en schoot Stadskanaal op gelijke hoogte. Daarna was het woord weer aan de gasten, die twee dotten van kansen kregen om op voorsprong te komen, maar doelman Geerlings bracht tot tweemaal toe uitstekend redding.

Goed keeperswerk van Geerlings

Zo bleven er kansen over en weer en was het Stadskanaal dat in de 36e minuut op voorsprong kwam. Robin Boerhof stuurde Stefan Bolk de diepte in en de aanvaller wist op fraaie wijze de doelman van de gasten te passeren. Ook na de pauze bleef het spel op en neer golven en kregen beide ploegen kansen. Zo had Peize op gelijke hoogte kunnen komen, maar Geerlings bleek in de tweede helft ook een sta-in-de-weg voor de bezoekers. Aan de andere kant lukte het Stadskanaal ook niet om de wedstrijd te beslissen en was de grootste kans nog voor Bos, maar ook de Peizer-goalie liet zich niet meer passeren.

Zo bleef het bij 2-1 voor Stadskanaal, dat de eerste driepunter van het seizoen mocht bijschrijven. Daardoor werd de laatste plaats verlaten en steeg het naar plek 9 op de ranglijst in 2L. Volgende week speelt Stadskanaal uit tegen het nog ongeslagen ASVB.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Peize