Titan verliest in extremis van Schoonebeek

Titan leek nog een punt over te houden aan het duel met Schoonebeek, maar kreeg diep in blessuretijd nog het deksel op de neus.

Onder prachtige omstandigheden ontving Titan concurrent Schoonebeek. Beide ploegen draaien de laatste jaren bovenin mee in de zondag 4e klasse, dus op papier was dit een mooi affiche. Titan nam al heel vroeg de leiding via Harm Jan Moesker, maar Schoonebeek kwam ook snel langszij via een strafschop van Justin Katoen. Nadat Mike Oosting vroeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart had ontvangen leek een gelijkspel het maximaal haalbare voor de gastheren, maar diep in de blessuretijd ging Schoonebeek er alsnog met de volle buit vandoor.

Titan nam al binnen twee minuten de leiding. Een scherp aangesneden corner van Mick Hendriks kon door Harm Jan Moesker verlengd worden naar de verre hoek: 1-0. Titan leek hierna direct door te willen pakken, maar de rood-witten werden meermaals gestuit door de grensrechter van Schoonebeek. Aan de andere kant ging de bal na een discutabel moment op de bekende stip. Justin Katuin wist het buitenkansje te benutten: 1-1. Voor de rust had Titan nog een tweetal mogelijkheden om weer de leiding te pakken, maar Julian Bruining trof de paal en Jos Smidt zag zijn schot in het zijnet belanden.

Snelle rode kaart

Na de thee kwamen de rood-witten al snel met een man minder te staan. Mike Oosting ontving zogezegd zijn tweede gele kaart van de middag en mocht voortijdig de kleedkamer opzoeken. Titan beperkte zich hierna veelal tot verdedigen en loerde op een counter. Schoonebeek werd meermaals gevaarlijk via onder andere Leon Steffens en Niek Wietering, maar tot dan toe nog zonder succes. Aan de andere kant kreeg Titan ook nog een mogelijkheid via Jos Smidt, maar hij werd gestuit door doelman Berens. Titan leek uiteindelijk een punt over de streep te kunnen trekken, maar de allerlaatste corner van de wedstrijd leverde toch nog een doelpunt op. Niek Huser bracht de bal weer voor het doel en vond Niek Weitering. De laatstgenoemde kon de bal van dichtbij in het doel tikken en bracht daarmee de bezoekers in extase. Voor Titan waren de druiven meer dan zuur.