Voorbeschouwing speelronde 6 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de meest interessante en bijzondere wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 6 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de regio van de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Mussel – SJS

Zaterdag staat de Kanaalstreekderby op het programma tussen Mussel en SJS. Twee ploegen die momenteel op plek 9 en 10 staan in de zaterdag vierde klasse D. Bijna een kelderduel zou je het kunnen noemen, maar de stand geeft momenteel een vertekend beeld. Zo zijn de verschillen klein op de ranglijst en kan men bij een overwinning zo maar een plek of vier a vijf stijgen. Zo speelde SJS nog maar drie wedstrijden en haalde het daarin zes punten. Koploper SVBO heeft 12 uit 5, dus qua verliespunten staat SJS er net zo voor. En de koppositie is ook een plek waarom de Knoalsters willen meestrijden. SJS wil graag terug naar de derde klasse, maar dan zal het zaterdag in ieder geval de horde Mussel moeten zien te nemen. Op voorhand niet perse een gemakkelijke opgave, want de Mussel wist afgelopen zaterdag ook het hoog geachte DKB knap op 0-0 te houden. Voor Mussel is vooral handhaving het belangrijkste doel, maar de ploeg van trainer Arend Scholtens zal het zeker niet na willen laten om het favoriete geachte SJS puntenverlies toe te brengen. Daarnaast is het een derby, dus ook die factor zal zaterdag extra meewegen. Blijven de punten op sportpark de Slenk of glijdt SJS niet uit over de potentiele bananenschil?

WVV – DKB

In de zaterdag vierde klasse D lijken de verschillen tussen de clubs nu nog niet al te groot te zijn. Het is dan ook nog enigszins koffiedikkijken welke ploegen nou echt om het kampioenschap gaan meespelen. Twee ploegen die voorafgaand aan het seizoen daar wel voor getipt zijn, zijn WVV en DKB. Komende zaterdag ontmoeten zij elkaar in Winschoten. Met respectievelijk 7 uit 4 en 8 uit 4 nemen WVV en DKB momenteel de vierde en vijfde plaats in op de ranglijst. Maar zoals gezegd zijn de verschillen klein, want met 12 uit 5 is koploper SVBO niet ver weg. De winnaar van het duel WVV en DKB doet in ieder geval goede zaken. De ploeg uit de Krim liet afgelopen zaterdag verrassend punten liggen tegen Mussel, terwijl WVV wist te winnen van concurrent Borger. DKB verloor echter nog geen wedstrijd tot nu toe met twee overwinningen en twee gelijke spelen. WVV moest alleen een nederlaag incasseren bij koploper SVBO en speelde eenmaal gelijk tegen Wildervank. Het lijkt er in ieder geval op dat het zaterdag een spannende wedstrijd gaat worden tussen twee ploegen die graag mee willen doen om de titel. Vraag is dan ook, wie haakt er zaterdag aan en wie haakt er zaterdag voorlopig af?

Damacota – Muntendam

Het absolute kelderduel in de zaterdag vijfde klasse F. Een confrontatie tussen de nummers 12 en 13 van de ranglijst. Beide ploegen hebben na vier wedstrijden spelen 0 punten, hetzelfde als Erica ’86 dat op basis van een nog slechter doelsaldo hekkensluiter is. Beide ploegen hebben het dus lastig in de zaterdag vijfde klasse F. Zo incasseerde Muntendam al drie nederlagen met meer dan vijf doelpunten verschil en onderging Damacota dat ook eenmaal tegen koploper Bargeres. Wel waren de Pekelders twee keer dichtbij een resultaat gezien de geringe nederlagen tegen Meeden en Harkstede. Op basis daarvan lijkt Damacota toch licht favoriet voor de eerste driepunter aanstaande zaterdag. Vraag is dan ook, wie gaat er met de eerste overwinning van het seizoen aan de haal?

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Oefencampagne 2018/2019

Overzicht van de oefenwedstrijden die tijdens de wintermaanden op het programma staan.

(Eind)standen bekervoetbal zondagclubs

(Eind)standen van de zondagclubs uit de regio van de Kanaalstreek.

Stand zondag 3e klasse B

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse B na speelronde 2.