Voorbeschouwing speelronde 6 zondagclubs

Voorbeschouwing op de meest interessante en bijzondere wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 6 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de regio van de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Rolder Boys – Valthermond

Een mooi affiche is de ontmoeting tussen Rolder Boys en Valthermond. Twee ploegen die al jaren goed meedraaien in de zondag tweede klasse L. Het levert vaak mooie wedstrijden op met de nodige spektakel, waarbij beide ploegen vaak aan elkaar gewaagd zijn. De laatste twee edities eindigden dan ook in een gelijkspel. Rolder Boys kende een ietwat valse start met een nederlaag en een gelijkspel, maar won de laatste twee wedstrijden tegen Annen en Helpman. Daardoor staan de Roldenaren inmiddels op de 5e plek op de ranglijst. Valthermond doet het wat dat betreft nog een tikje beter. De Mondkers staan op een 2e plek met tien punten uit vier duels. Alleen tegen Peize werden onnodig twee punten gemorst, maar er kan absoluut gesproken worden van een goede competitiestart. Daarnaast is het een ontmoeting voor twee trainers met hun oude club. Zo was huidig Rolder Boys-trainer Rick Slor al eens een periode hoofdtrainer bij Valthermond en stond huidig Valthermond-trainer Kenny Koning de voorgaande seizoenen onder contract bij Rolder Boys. Het duel tussen Rolder Boys en Valthermond is er dus om meerdere redenen een om naar uit te kijken.

Westerwolde – Bellingwolde

In de zondag derde klasse C staat de derby tussen Westerwolde en Bellingwolde op het programma. Een ontmoeting tussen twee ploegen die er verschillend op staan in 3C. Zo gaat het uitstekend met Westerwolde, dat met 10 punten uit 4 duels op een nette derde plaats staat. Daarentegen staat Bellingwolde stijf onderaan met 0 uit 4 en een doelsaldo van 1 voor en 31 tegen. De cijfers spreken dus boekdelen voor de hekkensluiter, die de voornaamste degradatiekandidaat lijkt te zijn in 3C. De club zag afgelopen zomer meerdere spelers vertrekken en dat lijkt een te grote aderlating voor de club te zijn. Bij Westerwolde loopt het voorlopig voorspoedig en werd er tot nut alleen gelijkgespeeld bij Weerdinge, wat het enige puntenverlies opleverde. De ploeg van trainer Richard Streuding zal zondag de ongeslagen status graag willen voort zetten tegen Bellingwolde en op papier lijkt dat een niet al te lastige opgave te worden. Daarentegen zal Westerwolde zondag ongetwijfeld voor enige onderschatting waken, want een derby kan soms raar lopen.

Wedde – Bareveld

Een kelderkraker in de zondag vierde klasse C tussen Wedde en Bareveld. Alleen FVV uit Foxhol is nog onder beide ploegen te vinden op ranglijst. Wedde wist tot nu toe een schamel punt te pakken, het speelde met 4-4 gelijk tegen Pekelder Boys. De overige wedstrijden gingen met forse cijfers verloren. Mede ook te verklaren door het ontbreken van vele spelers wegens blessures, waaronder de doelman. Bareveld speelde tot nu toe vier wedstrijden en stapte daarin elke keer als verliezer van het veld. Nieuwbakken trainer Daniel Kroder zal zijn start als trainer anders hebben voorgesteld, maar weet ook dat het seizoen nog lang duurt. Paniek zal er nog niet zijn bij beide ploegen, maar het wordt langzamerhand wel tijd voor een eerste overwinning. Daartoe hebben Wedde en Bareveld zondag dan ook de ideale gelegenheid voor.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Afgelastingen zaterdag 12 februari

Overzicht van de wedstrijden die voor zaterdag afgelast zijn.

Programma oefenwedstrijden woensdag 1 september

Overzicht van de oefenwedstrijden die woensdag 1 september op het programma staan.