MOVV schiet half dozijn vol in topper tegen Gieterveen

De topper tussen MOVV en Gieterveen eindigde uiteindelijk in een dikke overwinning voor de thuisploeg, het werd maar liefst 6-0.

Op papier stond vandaag de topper van de 4e Klasse C op het programma, koploper MOVV tegen runner-up Gieterveen. Op dat moment hadden beide ploegen één wedstrijd verloren, maar had de thuisploeg wel een beter doelsaldo en met Jordi Blaauw de topscoorder van de competitie in hun ploeg. Een topper was het ongeveer 40 minuten, waarin het spel op en neer golfde. De thuisploeg was echter messcherp in het verzilveren van hun kansen en na de goals vlak voor rust was het eigenlijk geen moment meer spannend en kreeg Gieterveen uiteindelijk nog een flink pak slaag van MOVV: 6-0

De eerste tien minuten waren duidelijk voor de roodhemden. Ze bestormden het vijandelijke doel en Blaauw was onder andere met een volley direct gevaarlijk. Het leek een moeilijke middag te worden voor de Gieterveners, maar met veel energie en wat kleine omzettingen kwam het later beter in de wedstrijd.

Lange bal

Uiteindelijk kon MOVV niet anders dan met laatste man Imminga de lange bal richting de spitsen te zoeken, maar omdat dit niet het gewenste effect gaf leken de krachten uit de thuisploeg te vloeien. Gieterveen bleef het in balbezit moeilijk houden op het lastig te bespelen veld en was op cruciale momenten te slordig om tot echt gevaarlijke kansen te komen. Toch kregen Ramcharan en ook Nijhuis beide nog een goede mogelijkheid, maar in beide gevallen mistten hun kopballen kracht om het de doelman lastig te maken.

Topschutter Blaauw

Vlak voor rust werd uit het niets de ban gebroken. Een vrij simpele bal stuiterde via een polletje op het laatste moment over de voet van Caspers, waardoor hij plots voor de voeten van Blaauw terecht kwam. Deze wist met dit buitenkansje wel raad en schoof onberispelijk de 1-0 binnen. Voor de thuisploeg was dit een ideaal moment om op voorsprong te komen, maar met een tweede goal werd het nog mooier. Een snelle vrije bal kwam wederom terecht bij Blaauw, die een metertje ruimte vond van zijn directe tegenstander en met een schuiver in de korte hoek Lugtenborg versloeg.  Hierdoor zat de thuisploeg ineens op rozen aan de thee en moest Gieterveen uit een ander vaatje tappen om nog een resultaat te behalen.

In de 2e helft besloten de bezoekers nóg meer druk naar voren te zetten, maar het was MOVV die hier het meest van wist te profiteren. Uit een afgeslagen corner kwam de bal bij Blaauw terecht, maakte zichzelf sterk en gaf de bal strak voor. Rechtsback Perdok stond nog voor de goal en wist de bal van dichtbij binnen te werken. Tien minuten later werd het nog erger voor de bezoekers. Vanuit de omschakeling gaf Blaauw de bal mee aan de opkomende Groenewold die oog in oog met Lugtenborg voor de vierde goal van de middag tekende.

Gifbeker

Vanaf dat moment leek alles goed te vallen voor de thuisploeg, waarbij de gifbeker voor de Gieterveners helemaal leeg moest. Er werd nog twee keer gescoord. Eerst was het Sportel die zijn volley snoeihard via de binnenkant van de paal binnen zag vliegen en vlak voor tijd schoot David Glaus na een knappe individuele actie een bal prachtig in de verre kruising. Kon Gieterveen daar dan niks tegen over stellen? Van der Veen was nog het dichtste bij, met een schot op de paal, maar verder was het Gieterveense pleit wel beslecht.