Annen drukt Nieuw Buinen naar laatste plaats in 2L

Annen boekte wederom een ruime zege, dit keer op Nieuw Buinen dat zondag niet huis gaf.

Foto Harold Woortman, duel om de bal tijdens Nieuw Buinen – Annen.

Nieuw Buinen is sinds dit weekend alleen hekkensluiter in de zondag tweede klasse L. In eigen huis verloren de Buunermonders met 1-4 van een sterker Annen, terwijl concurrent Veendam 1894 thuis won van het eveneens laag geklasseerde Gruno. 

Annen kende weinig moeite met het laag geklasseerde Nieuw Buinen, dat het zondag collectief liet afweten. En dat moet juist dit seizoen de kracht zijn van de oranjehemden, die voetballend gezien op papier bijna de mindere zijn van elke tegenstander. Nieuw Buinen opereerde niet zoals het de laatste weken deed als een hecht team en stond mede daardoor al na twintig minuten spelen met 0-2 achter. Beide keren was de doelpuntenmaker Pim Veltink, die daardoor zijn totaal opschroefde naar 6 treffers en daarmee voorlopig de topscorer is in 2L.

Pleit snel beslecht

Het bleek tevens de ruststand, waarna de wedstrijd na een uur spelen feitelijk beslist werd. Eerst zorgde Wouter Tilman in de 54e minuut voor de 0-3, waarna Nieuw Buinen kort erop nog wel wat terugdeed via Kevin Koerts. Met een fraai schot liet Koerts de 1-3 aantekenen, maar de enige hoop die Nieuw Buinen daardoor kreeg werd als snel aan diggelen geschoten door Jaap Jan Mulder. 1-4 na dik een uur spelen en daarmee was het verzet van Nieuw Buinen wel gebroken, dat daarna niet meer bij machte was om het nog spannend te maken. Annen vond het prima en boekte zo wederom een overwinning, waardoor het goede zaken deed gezien de resultaten van de andere ploegen in de top van de ranglijst.

Foto’s Harold Woortman: Nieuw Buinen – Annen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen legt De Treffer ’16 over de knie

Gasselternijveen heeft Kanaalstreek-genoot De Treffer '16 een gevoelige nederlaag toegebracht. Op sportpark 'De Hunze' ...

Gieterveen met goed gevoel richting competitie

Gieterveen heeft net op tijd een goed gevoel kunnen overhouden voor de start van ...

Alteveer kansloos in Witteveen

Net als vorige week ging vierdeklasser Alteveer in een doelpuntrijke wedstrijd onderuit. In Witteveen ...