Beschamende nederlaag Borger bij laagvlieger SC Angelslo

Borger leed een dure nederlaag tegen Angelslo en zal voorlopig een pas op de plaats moeten maken.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger leed een dure nederlaag tegen Angelslo.

Wie gedacht had dat Borger het ergste had gehad na de recente nederlagen bij SCN en WVV kwam bedrogen uit. Afgelopen zaterdag wist zelfs het tot dan nog puntloze SC Angelslo te winnen van de groenhemden en dat mag toch als een beschamende nederlaag worden gekwalificeerd.

De blessuregolf was nog niet voorbij, ook vandaag misten weer een handvol basiskrachten op het appel. Wellicht mede daardoor begon Borger, net als in de afgelopen duels, zeer afwachtend aan de wedstrijd. Het straalde net als vorige week een loomheid en passiviteit uit die door de kwaliteitsarme thuisploeg als cadeautje werd ontvangen. Zonder te domineren kwamen er wel een paar kansen voor Borger. Zowel Luuk Kenter als Bonne Timmer gingen alleen op de Angelsloër doelman af maar zagen hun inzetten door hem worden gekeerd.

Strafschop

Na een half uur spelen dook de thuisploeg voor het eerst op in de buurt van het doel van Borger en het leverde gelijk een strafschop op. Verdediger Bas Kaspers kreeg een opstuitende bal ongelukkig tegen zijn onderarm aan en hoewel deze langs het lichaam zat meende scheidsrechter Zijl hier een strafschop voor te moeten geven. Doelman Haandrikman werd de verkeerde hoek ingestuurd en zo stond de thuisploeg tegen alle verhoudingen in op 1-0. Trainer Joling paste vrij snel na deze achterstand een tweetal wissels toe (Luuk Kenter en Benjamin Mazeau maakten plaats voor Dylan Berghuis en Ruben de Valk) en liet zijn ploeg wat offensiever spelen. Het bracht niet het gewenste resultaat, de loomheid die over het elftal lag werd er niet meer mee weggenomen.

Randzaken

Vrij snel na rust kwam Borger via Dylan Berghuis op gelijke hoogte, de invaller omspeelde de doelman en een verdediger en tekende voor de 1-1. Borger had weliswaar het initiatief maar speelde voorspelbaar, maakte veel verkeerde keuzes en speelde in een veel te laag tempo. Het trapte in de valkuil die ploegen vaak hebben wanneer het niet loopt: vooral veel bezig zijn met randzaken. Natuurlijk was het ontzettend irritant dat de assistent-grensrechter van Angelslo bij iedere bal die voorwaarts werd gespeeld de vlag omhoog deed. Maar daar moet je je tegen wapenen en dat deed Borger niet. Met name Dylan Berghuis kreeg nog een paar goede mogelijkheden maar aan de andere kant kwam de thuisploeg er in de loop van de tweede helft ook af en toe gevaarlijk uit. Zo werd een vrije trap door doelman Edwin Haandrikman knap onder de lat weggetikt.

Zure druiven

In de 88e minuut sloeg het noodlot toe voor Borger. Bij een scrimmage voor het doel van Borger werd de bal uit buitenspelpositie binnen getikt door een speler van Angelslo. En daar waar de vele onterechte vlagsignalen aan de andere kant steevast werden overgenomen door scheidsrechter Zijl, negeerde hij het terechte vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van Borger. Frustrerend! Het leverde Borger-aanvoerder Wiljan Vos en doelman Edwin Haandrikman ook nog eens een gele kaart op voor protesteren. De koek was nog niet op want ook in de spannende blessuretijd gebeurde er nog van alles. De verder onzichtbare spits Gijs Roda werd in het vijfmetergebied van Angelslo onderuit gelopen, de arbiter zag hier echter geen strafschop in. De aanval liep verder en de intikker die volgde was aan Dylan Berghuis niet besteed, zijn inzet belandde op de paal. Mede door deze misser bleef het bij 2-1 voor SC Angelslo en waren de druiven wel heel erg zuur voor Borger.

Kleurloze middenmoot
Conclusie na zes speelronden is dat Borger een toppositie voorlopig uit het hoofd kan zetten. Het staat inmiddels op een plek in de kleurloze middenmoot. Maar even los van de resultaten is het belangrijkste dat het spelplezier terugkomt bij Borger, want dat lijkt op dit moment ver te zoeken. Om te beginnen volgende week in de thuiswedstrijd tegen DKB.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Angelslo – Borger