Valthermond en Rolder Boys vermaken publiek

Rolder Boys en Valthermond maakten er voor het publiek een leuke wedstrijd van. Veel kansen over en weer en een gelijkspel gaf goed de verhouding weer.

Foto Kees Rustenhoven, Valthermond-verdediger Tom Meijers begaat een overtreding op Rolder Boys-aanvaller Per Kirchoff, waarna de bal op de stip gaat.

In een zeer vermakelijke wedstrijd hebben Valthermond en Rolder Boys de punten gedeeld. In Rolde werd het 1-1.

De openingsfase was duidelijk voor de gasten. Goed combinerend werd het doel van Rolder Boys gezocht, maar het net laten bollen lukte niet. Zo zag Erik Jan Veerbeek een klutsbal naast het domein van doelman Raimo Bruinsma verdwijnen. Na zo’n elf minuten spelen was het opnieuw alle hens aan dek aan de zijde van de gastheren. In een actie kwam Valthermond tot drie doelpogingen. Milan Drayer strandde op  Bruinsma, de rebound werd door Jens Bulle op de lat gelobd, waarna de inzet van Jordy Weggemans door Jasper Kroon van de doellijn werd gekopt.

Strafschop

De eerste mogelijkheid van Rolder Boys was er na dik een kwartier spelen. Ferdi Hidding nam een verre bal in een keer op de slof, maar schoot ruim naast. Twee minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Tom Meijers beging de overtreding op Perr Kirchhof en scheidsrechter Rozema wees terecht naar de stip. Sander Jansen faalde niet. Valthermond was hierna even van slag en de Boys verzuimden via Sander Jansen (schot geblokt) en Ferdi Hidding verder uit te lopen.

Gelijkmaker

Na de pauze ging Valthermond nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, al bleef Rolder Boys in de counter levensgevaarlijk. Dit leverde voor het publiek een uiterst vermakelijke wedstrijd op met kansen over en weer. Zo redde Noah Sahetapy op een inzet van opnieuw Hidding voordat Valthermond verdiend langszij kwam. De assist kwam van Milan Drayer en Jordy Weggemans tikte binnen.

Fabelachtige redding

Beide teams bleven nadrukkelijk op zoek naar een winnende treffer. Jasper Kroon kopte namen Rolder Boys uit een corner op de paal en Sahetapy redde op een inzet van invaller Siemen Krikke. Voor Valthermond was Jens Bulle dreigend met een schot op de paal en een poging die in het zijnet belandde. Verder schoot Erik Jan Veerbeek in blessuretijd nog over. Zelfs toen was de koek niet op, want misschien de grootste kans op een zege was weer voor Ferdi Hidding. De redding van Sahetapy was echter fabelachtig.

Na afloop werd er in de bestuurskamer onder het genot van een hapje en drankje na beschouwd en ook hier was men het al snel eens. Geen van beide teams verdiende het om te verliezen zodat iedereen zich in een gelijkspel kon vinden.

Foto’s Kees Rustenhoven: Rolder Boys – Valthermond