WVV brengt Gomos eerste nederlaag toe

WVV trakteerde Gomos op de eerste nederlaag van het seizoen en kwam op gelijke hoogte met de koploper.

WVV blijft uitstekend presteren in de zondag eerste klasse F. Na zes competitiewedstrijden is het nog altijd ongeslagen. Zondag bracht het koploper Gomos de eerste nederlaag en daarmee het eerste puntenverlies toe. In Winschoten werd het 1-0 voor WVV.

Waar het treffen tussen WVV en Gomos op papier een topper mocht heten, daar bleek het in de praktijk niet echt van te komen. Het duel kenmerkte zich vooral door veel strijd, veel gezeur, veel overtredingen en een hoop gele kaarten. Daardoor viel er voor de neutrale toeschouwer weinig te genieten. In de eerste helft waren de kansen dan ook spaarzaam. Doelmannen Hamstra en Koning hoefden dan ook nauwelijks in actie te komen en hielden hun doel schoon in de eerste helft.

Ook in de tweede helft werd het spelbeeld er niet aangenamer op. Het bleef een rommelige wedstrijd, die langzamerhand richting 0-0 ebde. In de slotfase kreeg de topper toch nog een andere wending. Tien minuten voor tijd kreeg Gomos de uitgelezen mogelijkheid om de overwinning naar zich toe te trekken. De bal ging op de stip, maar Robert Elsinga faalde vanaf elf meter. De gemiste penalty kwam Gomos duur te staan, in de slotminuten schoot Rick Hansen wel raak voor WVV dat door de zege in punten op gelijke hoogte kwam met de koploper.