KNVB roept tweede kamer op CTB buiten het amateurvoetbal te houden

Het kabinet heeft besloten dat amateursporters verplicht een coronatoegangsbewijs moeten overleggen vanaf 18 jaar, een regel die zeer ingrijpend is voor het amateurvoetbal en waar de KNVB en andere sportbonden het absoluut niet mee eens zijn.

Sporten en bewegen is van groot belang voor de gezondheid en weerstand van mensen. Daarmee heeft het een zeer gunstige invloed op de volksgezondheid en de gezondheidszorg  De KNVB juichte het daarom toe dat het kabinet met eerdere coronamaatregelen geen drempels opwierp om te kunnen blijven sporten en dit voor iedereen toegankelijk bleef.

Vanavond is echter bekendgemaakt dat dit wijzigt en dat amateursporters van boven de 18 jaar alsnog een coronatoegangsbewijs (CTB) moeten overleggen. Dus om te mogen sporten moet je vanaf zaterdag a.s. gevaccineerd zijn, over een negatieve coronatest beschikken of antistoffen hebben opgebouwd na een eerdere positieve coronatest.

Gezondheid

Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de competities van teamsporten. De huidige vaccinatiegraad is momenteel 87%. Dus voor een gemiddeld elftal gaat straks niet elke speler meespelen. Dit aantal zal per team verschillen maar loopt straks als een rode draad door de tienduizenden teams die in de competities uitkomen. Hoeveel teams zullen hierdoor moeten afhaken? Hoeveel wedstrijden zullen komen te vervallen, ook voor gevaccineerde spelers omdat hun tegenstanders zich terugtrekken? Hoeveel zal er straks door ruim 600.000 amateurvoetballers van boven de 18 jaar minder worden gesport, met kwalijke gevolgen voor hun gezondheid?

Lees het volledige bericht via onderstaande link:

https://www.knvb.nl/nieuws/betaald-voetbal/competitiezaken/65234/knvb-roept-tweede-kamer-op%C2%A0ctb-buiten-het

Bron: KNVB

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Regels leeftijdsdispensatie seizoen 2020/2021

Regels omtrent leeftijdsdispensatie voor het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021.

Trainerscarrousel: Titan handelt snel

Het einde van het jaar is in zicht en dus nemen veel clubs en ...

Uitslagen Kerstzaalvoetbaltoernooi Gieten 27 december

Uitslagen van de wedstrijden die 27 december zijn gespeeld tijdens het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Gieten.