Voorbeschouwing speelronde 7 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de meest interessante en bijzondere wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 7 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de regio van de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

DZOH – LTC

Zaterdag staat de topper tussen DZOH en LTC op het programma in de zaterdag tweede klasse J. Twee teams die gezien worden als titelkandidaat en voorlopig met plek twee en drie ook meedoen om de koppositie in 2J. De Emmenaren en Assenaren moeten alleen Gorecht voor zich dulden, dat met 18 uit 6 tot nu toe nog foutloos is. DZOH volgt op twee punten, het speelde slechts een keer gelijk tegen FC Meppel. In die wedstrijd werd een 4-1 achterstand op knappe wijze weggewerkt. De andere vijf wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Datzelfde Meppel snoepte afgelopen zaterdag LTC ook twee punten af, het bleef 0-0. Daarnaast verloren de Assenaren eerder al van koploper Gorecht en staat men daardoor vijf punten achter. Met die wetenschap lijkt een zege in Emmen dan ook broodnodig voor LTC, dat anders wel eens op een achterstand van acht punten kan komen van Gorecht en DZOH dan ook op vijf punten voorsprong ziet komen. Daarentegen zal ook DZOH gewoon willen winnen om de druk op Gorecht te houden en LTC op achterstand te zetten. De balans over de laatste jaren spreekt in het voordeel van DZOH, maar of men die trend kan vasthouden zal zaterdag moeten blijken.

SJS – WVV

In de zaterdag vierde klasse D is het tot nu toe uitermate spannend. De verschillen op de ranglijst zijn uitermate klein in de bovenste helft van de ranglijst. Zo staat SJS momenteel dan wel op een 6e plek met 9 punten uit 4 wedstrijden, maar zou het op verliespunten lijstaanvoerder zijn. Koploper HS ’88 heeft namelijk 14 punten uit 6 wedstrijden. Tegenstander WVV staat er tussenin met een derde plek. De Winschoters verzamelden 10 punten uit 5 wedstrijden. De laatste twee wedstrijden werden in winst omgezet tegen concurrenten Borger en DKB en dus zal WVV met een goed gevoel afreizen naar Stadskanaal. Ook SJS is aan een goede serie bezig met drie overwinningen op rij. Alleen het eerste duel ging verloren tegen Onstwedder Boys. Het wordt zaterdag dan ook interessant om te zien hoe de verhoudingen liggen tussen deze twee teams, die allebei gezien worden als een mogelijke titelkandidaat. In ieder geval zal de winnaar een stapje dichterbij de koppositie komen.

NWVV – Bargeres

Zaterdag staat de clash tussen NWVV en Bargeres op het programma in de zaterdag vijfde klasse F. Twee teams die afgelopen zaterdag pas voor het eerst puntverlies leden. Bargeres boekte daarvoor vijf overwinningen, NWVV boekte er vier. Beide teams boekten veelal overtuigende overwinningen dit seizoen, dus grote kans dat het zaterdag een spanende topper kan worden. In ieder geval zullen beide ploegen de ongeslagen status willen vasthouden. De inzet is de koppositie, waarbij de vraag is of Bargeres deze kan vasthouden of dat NWVV juist de koppositie gaat overnemen. Daarnaast is het voor Bargeres-trainer Geert Aalderink een weerzien met zijn oude club. Kortom, er zijn veel ingrediënten aanwezig voor een mooie topper.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zondag 5e klasse E

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse E.

Programma oefenwedstrijden donderdag 26 augustus

Overzicht van de oefenwedstrijden die donderdag 26 augustus op het programma staan.

Voorbeschouwing speelronde 17 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.