Annen brengt koploper GVAV-Rapiditas eerste puntverlies toe

Annen speelde een goede wedstrijd en snoepte koploper GVAV een punt af.

Annen heeft in eigen huis een goed resultaat geboekt tegen koploper GVAV-Rapiditas. De Groningers hadden tot nu toe al hun wedstrijden gewonnen, maar kwamen in en tegen Annen niet verder dan 1-1.

Annen-trainer Jouke Jan Meertens had een wat defensiever speelplan bedacht en daarmee bleek de koploper het knap lastig te hebben. Helemaal toen Annen ook nog eens vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam via Jaap Jan Mulder. Kort erop kregen de gasten een behoorlijke mogelijkheid, maar topscorer Patrick Venema vond Annen-goalie Hans de Wals op zijn weg. Het was een van de weinige goede kansen die GVAV kreeg in de eerste helft. Annen hield de rijen achterin gesloten en kon derhalve met een 1-0 voorsprong aan de thee.

Aandringend GVAV

Na rust bleek de voorsprong van korte duur te zijn voor de thuisploeg. Uit een hoekschop kopte Daniël de Vries al snel de gelijkmaker binnen. GVAV bleef daarna meer balbezit houden en sneed nu vaker door de defensie van Annen heen. Het leverde ook kansen op voor de gasten, maar de Wals keepte een uitstekende wedstrijd en hield GVAV van het scoren af. Annen kwam er af en toe gevaarlijk uit en eenmaal was het dichtbij de voorsprong. Egbert Mulder had pech dat zijn kiezelharde schot via de binnenkant van de paal het veld weer in ging. In de slotfase probeerde GVAV de winst nog wel naar zich toe te trekken, maar Annen liet weinig meer toe. Daardoor bleef het bij 1-1 en bracht Annen koploper GVAV het eerste puntverlies toe.