Onstwedder Boys wint eenvoudig van tiental Tiendeveen

Onstwedder Boys kende weinig moeite met Tiendeveen en speelde lange tijd tegen tien man. Het leverde een ruime 4-0 overwinning op.

Onstwedder Boys kende zaterdag een gemakkelijke middag tegen laagvlieger Tiendeveen. Dat kwam mede door een rode kaart voor de bezoekers, die na twintig minuten spelen al met tien man verder moesten. Dat kwam met name tot uiting in de tweede helft waarin de Boys eenvoudig uitliepen naar een 4-0 overwinning na een 1-0 ruststand.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd was het verschil op de ranglijst nog niet direct te zien. Beide ploegen kregen wat mogelijkheden, maar Tiendeveen-goalie Lubbers en Onstwedder Boys-doelman Koudstaal pareerden de inzetten.

Rode kaart

Na twintig minuten spelen kreeg de wedstrijd een plotselinge wending. Yoran Duman van Tiendeveen begon een overtreding op Elmar Bijl welke werd bestraft met een rode kaart. Een harde beslissing, maar Tiendeveen kon wel verder met tien man. Toch lukte het Onstwedde niet direct om van het overtal te profiteren. Pas vlak voor de pauze sloeg de thuisploeg toe. Nick Wagenaar was zeer attent en tikte van dichtbij de rebound binnen nadat Lubbers eerst nog redding bracht.

Na de pauze trok Onstwedde de wedstrijd snel naar zich toe. Invaller Jarno Sterenborg zorgde na enkele minuten al voor de 2-0, nadat hij werd bediend door Gerben Meems. Na een uur spelen was het pleit definitief beslecht. Gerko Scheper bediende Sem Nieuwenhuis op maat en laatstgenoemde scoorde de 3-0. Het verzet bij de gasten was gebroken, waarna de thuisploeg naar een grote score had kunnen uitlopen. Het kreeg vele kansen, maar veelal bleek doelman Lubbers een sta-in-de-weg. Er werd nog een keer gescoord door Nieuwenhuis, waardoor het uiteindelijk slechts bij 4-0 bleef. Door de zege klom Onstwedder Boys naar plek 4 en heeft het slechts een achterstand van twee punten op koploper HS ’88.