Overzicht zaterdag 2e klasse J: DZOH wint topper van LTC, belangrijke zege voor Drenthina

DZOH won de topper van LTC en blijft in het spoor van koploper Gorecht, Drenthina deed onderin goede zaken voor de ranglijst.

DZOH – LTC: 4-1

DZOH heeft de topper thuis tegen LTC met 4-1 gewonnen. De overwinning kwam eigenlijk al in het eerste kwartier van de wedstrijd tot stand. Binnen 15 seconden stond het al 1-0 voor DZOH. Yorick Zweerink profiteerde optimaal van het slappe begin van LTC en het balverlies, omspeelde LTC-goalie van der Veen en schoof binnen. Vijf minuten later was het weer raak, Tim Aasman tikte van dichtbij binnen. Na een kwartier was het duel praktisch gespeeld, Zweerink knikte een voorzet binnen. Die vroege 3-0 achterstand kwam LTC niet meer te boven, dat in de tweede helft ook nog de 4-0 moest incasseren van Aron Timmerman. De Assenaren deden daarna nog wat terug via Marc Heerings, maar dat bleek uiteindelijk slechts een eretreffer.

The Knickerbockers – Drenthina: 1-3

Drenthina deed goede zaken met een 1-3 overwinning op de studenten van The Knickerbockers. Koen Dekens werd de man van de wedstrijd aan de kant van de Emmenaren. Dekens had Drenthina in de eerste helft aan de leiding gebracht, waarna Laurens Stellingwerff voor rust nog de gelijkmaker liet aantekenen. Na de pauze maakte Dekens het verschil voor Drenthina. De aanvaller scoorde nog eens twee keer en bezorgde Drenthina daarmee drie belangrijke punten.

Achilles 1894 – SC Elim: 1-0

Achilles 1894 boekte een nipte en benauwde 1-0 zege op het laag geklasseerde Elim. De Assenaren scoorden direct na rust de enige goal van de wedstrijd. Romario Tsjong-A-Sie knikte een hoekschop binnen. In het verloop van de tweede helft kreeg Elim nog een strafschop, maar Mike Doldersum faalde vanaf elf meter. Door de zege klom Achilles naar plek vijf op de ranglijst.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De warming up: Gieterveen niet opgewassen tegen Nieuw Buinen

Na de eerste trainingen zijn nu ook de eerste oefenwedstrijden tijdens de voorbereiding afgewerkt. ...

Gasselternijveen wint opnieuw van Sleen en heeft plek drie stevig in handen

Gasselternijveen deed uitstekende zaken met de overwinning op Sleen en staat er goed voor ...

SETA vergeet zichzelf te belonen tegen Wildervank

SETA had afgelopen weekend iets recht te zetten, na twee keer op rij verloren ...