Overzicht zaterdag 5e klasse F: Dubbele hattrick leidt tot winst BATO, derby tussen ZNC en Meeden eindigt onbeslist

Bato was op schot tegen Erica ’86, Muntendam boekte de tweede zege op rij. ZNC en Meeden hielden elkaar in evenwicht.

Muntendam – Harkstede: 1-0

Muntendam heeft op karakter en vechtlust de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Na de zege op Damacota vorige week, won het dit keer in eigen huis nipt met 1-0 van Harkstede. Patrick de Vries scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Daarnaast speelde Muntendam-doelman Bram Stoel ook een belangrijke rol met een aantal cruciale reddingen.

ZNC – Meeden: 2-2

De derby tussen Meeden en ZNC is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. In het eerste bedrijf was ZNC de bovenliggende partij, maar vergat de thuisploeg het duel al definitief te beslissen. Binnen een minuut stond het al 1-0 via Leroy Stegmeijer. Een vijftal minuten later stond het ook al 2-0 via Sven Niemeijer. Het leek de opmaat naar een makkelijke middag voor ZNC, maar dat vergat daarna de kansen te benutten. Dat leidde in de tweede helft tot een beter Meeden, dat zich terug knokte van de achterstand. Eerst scoorde Dennis Nagel vanaf de stip, waarna Wout Cannegieter een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen schoot. Daar bleef het uiteindelijk bij waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Erica ’86 – BATO: 3-6

BATO kende niet al te veel moeite met laagvlieger Erica ’86. De Winschoters stonden al snel op een 0-4 voorsprong via een loepzuivere hattrick van Roy Zweep en een goal van Jonathan Edens. Bobby Veldman deed voor rust namens de thuisploeg nog wat terug. Na de pauze kwamen beide teams nog twee keer tot scoren, waarbij Edens nog tweemaal trefzeker was voor de gasten. Door de 3-6 overwinning steeg BATO naar plek 9 op de ranglijst.

Veendam 1894 – Damacota: 2-1

Het blijft voor Damacota nog altijd wachten op de eerste overwinning. Ook tegen Veendam ging men onderuit. De gasten namen nog wel een voorsprong, maar Armin Sabic maakte voor rust gelijk. Na de pauze besliste Kenny Slagter het duel en boekte Veendam een 2-1 zege.

Westerlee – SC Scheemda: 0-0

Scheemda heeft twee dure punten laten liggen bij het laag geklasseerde Westerlee. De gasten kregen voldoende kansen om tot scoren te komen, maar lieten dat na. Ook de thuisploeg lukte dat niet en dus bleef het zoals het begon: 0-0.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Weer een zege voor doelpuntenmachine Valthermond

Na de 5-0 overwinning in en tegen Roden, boekte Valthermond afgelopen zondag opnieuw een ...

SJS redt het niet tegen SGV

SJS heeft in eigen huis niet weten te winnen van het lager geklasseerde SGV. ...

Titan op valreep langs Weerdinge

Titan draaide een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning, al kwam deze pas ...