Rolder Boys bezorgt Stadskanaal pijnlijke nederlaag

Stadskanaal kreeg een behoorlijke oorwassing van Rolder Boys en verloor met 0-5. De zorgen nemen toe voor de Knoalsters, Rolder Boys blijft bovenin meedoen.

Sten Vos op weg naar een kans voor Stadskanaal, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet tegen Rolder Boys.

SC Stadskanaal moet zich langzamerhand toch enigszins zorgen maken. De Knoalsters gingen er thuis tegen Rolder Boys hard af: 0-5. Daardoor is men naar de voorlaatste plaats gezakt op de ranglijst in 2L en duld het alleen Nieuw Buinen nog onder zich. De komende weken wachten dan ook de weken van de waarheid voor Knoal, dat dan tegenstanders treft die eveneens in de onderste helft van de ranglijst bivakkeren.

De thuisploeg begon slap aan de wedstrijd en dat leidde al tot een vroege achterstand. De eerste de beste poging van de gasten was direct raak. Per Kirchhoff verschalkte Stadskanaal-doelman Royce Geerlings: 0-1. Daardoor bleken de Knoalsters wel direct wakker geschud, want in het verloop van de eerste helft kreeg Stadskanaal goede kansen op de gelijkmaker. Maar net als vorige week tegen ASVB stond het vizier weer niet op scherp bij de aanvallers. Kansen waren er onder andere voor Leon Bos en Sten Vos, maar doelpunten bleven uit. Pardoes uit de tweede kans van de wedstrijd scoorde Rolder Boys opnieuw. Vlak voor rust bracht Niek Dubbelboer de stand op 0-2.

Hattrick Kirchhoff

Na de pauze werd het duel snel beslist door Rolder Boys. Na een uur spelen stond de stand van 0-3 op het scorebord en was het Kirchhoff die zijn tweede van de middag maakte. Stadskanaal kon daarna geen vuist meer maken en moest in de slotfase nog lijdzaam toezien dat Rolder Boys nog verder uitliep. Kirchhoff voltooide zijn hattrick, waarna het slotakkoord voor Sander Jansen was, die de eindstand op 0-5 bepaalde. Rolder Boys blijft door de zege aansluiting houden met de bovenste plaatsen op de ranglijst, Stadskanaal zal zich zien te moeten herpakken de komende weken.

Foto’s Stoffer Bakker: SC Stadskanaal – Rolder Boys

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys krijgt deksel op de neus

De wedstrijd tussen Onstwedder Boys en SC Scheemda is zaterdagmiddag geëindigd in een 2-2 ...

Overzicht zondag 3e klasse C: Musselkanaal lijdt eerste puntenverlies

Koploper Musselkanaal liep tegen het eerste puntenverlies aan, ook FC Ter Apel '96 en ...

Stadskanaal geeft inhaalrace vervolg tegen Gieten

Gieten heeft voor de tweede keer op rij een nederlaag geleden. Nadat het vorige ...