Slordig Valthermond wint van Lewenborg

Valthermond hoefde niet eens al te groots te spelen om van Lewenborg te winnen. De Mondkers blijven ongeslagen in 2L en Erik Jan Veerbeek maakte zijn 100e in dienst van Valthermond.

Foto Kees Rustenhoven, Erik Jan Veerbeek kopt zijn 100e treffer tegen de touwen voor Valthermond.

Valthermond heeft in eigen huis haar ongeslagen status weten te behouden. Uiteindelijk werd er redelijk eenvoudig met 4-2 van de Stadjers gewonnen.

Was het vorige week genieten, tegen Lewenborg hield het allemaal niet over. Valthermond speelde slordig, maar had geluk dat het in de oranjehemden bepaald niet de sterkste tegenstander trof. Al kwamen die oranjehemden na een kleine tien minuten wel op voorsprong. Uit een corner was het Wessel van Jaarsveld die van dichtbij de weifelende Edwin Melgers verschalkte.

Honderd!!

Hierna nam good old Erik Jan Veerbeek  zijn ploeg bij de hand. Eerst kopte hij met zijn honderste!! treffer in dienst van de blauwwitten de thuisploeg langszij. Even later stond Veerbeek aan de basis van een prachtig uitgespeelde treffer. De steekpass op Milan Drayer was perfect, waarna Drayer goed het overzicht hield en Jordy Weggemans de mogelijkheid bood om Valthermond op voorsprong te schieten. Daarvoor hadden Tom Meijers en Levi Kremer pech dat hun inzet aan de verkeerde kant van de paal ging.

Valthermond ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar een derde treffer. Zo raakte Weggemans nog eens de paal, en had doelman Luca Pietens geluk dat een charge op Milan Drayer slechts met geel bestraft werd. Zodoende kon hij een inzet van Weggemans pareren.

Duel op slot

Direct na de pauze leek Valthermond het duel op slot te gooien. Mark van de Berg, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Drayer schoot na een combinatie tussen Jens Bulle en Jordy Weggemans raak. Leek op slot te gooien, want Lewenborg verkleinde de achterstand weer rap. Eerst stopte Melgers een strafschop van Frank Woldring, maar de doelman was kansloos op een inzet van Mike Weidgraaf.

Vanaf dat moment leek Valthermond wakker geschud en was men beter bij de les. Alwin Braakman, beste man op het veld, volleerde naast waarna Mati Maciolec zijn eigen doelman passeerde. Het voorbereidende werk was van Braakman en de sterk invallende Jorn Drayer. Melgers redde nog eens op een inzet van Tom Katgert en Jorn Drayer had pech dat een prachtige actie uiteindelijk naast de goal van Pietens eindigde.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – Lewenborg

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like