Thijs Over schiet Titan langs DSC ’65

Titan had veel kansen tegen DSC ’65, maar boekte slechts een nipte zege. Daarmee deed het wel goede zaken voor op de ranglijst.

Op een erbarmelijk veld ontving Titan zondag de gasten uit Dalerveen: DSC’65. Het veld was dusdanig slecht dat de leidsman May overwoog het veld af te keuren. Dit kon gelukkig door middel van wat herstelwerkzaamheden voorkomen worden. Titan nam een vroege voorsprong via Thijs Over en vergat de score vervolgens uit te breiden. Hierdoor was de eindstand al vroeg in de wedstrijd bereikt: 1-0.

Titan was enigszins gehavend door het ontbreken van Jos Smidt, Klaas Anne Postmus en Mike Oosting om uiteenlopende redenen. Bij de bezoekers zat doelman Dennis Schiphorst Haalweide een schorsing uit. Rowan Meijering trad aan in de startopstelling en gaf al snel zijn visitekaartje af. Een goede actie over rechts en een dito voorzet belandde op de rand van de zestien bij Thijs Over en die drukte vervolgens zuiver af: 1-0.Het tempo lag erg laag waardoor de mogelijkheden voor beide doelen schaars waren. Titan kreeg in het eerste bedrijf nog een mogelijkheid via Rick Hendriks, maar zijn inzet was te hoog. Ook DSC’65 kreeg nog een mogelijkheid voor de rust, maar het schot vanuit de afgeslagen corner ging een meter langs de verkeerde kant van de paal.

Veel kansen, geen goals

Na de rust waren er beduidend meer kansen te noteren. Harm Jan Moesker nam een voorzet aan op de borst en vanuit de draai loste hij zijn schot, maar hij vond de DSC’65 doelman op zijn weg. Vervolgens volgden de kansen elkaar in rap tempo op, maar zowel Thijs Over, Patrick Luiten als Julian Bruining wisten de marge niet te verdubbelen. Door het uitblijven van dit tweede doelpunt bleef het spannend, ondanks dat de gasten een man minder hadden na het uitvallen van Sander Schiphorst Haalweide. De gasten kregen in de tweede helft één kans via invaller Yannick de Zoete, maar doelman Poede was bij de les. Dit was gezien het wedstrijdbeeld ook teveel van het goede geweest. Hierdoor bleef het bij 1-0 en deed Titan gezien de overige uitslagen goede zaken. Aanstaande zaterdag treft Titan tweedeklasser LTC thuis in de beker. Voor DSC’65 staat er een competitiewedstrijd op het programma: op bezoek bij DVC’59.