Wedde wint dankzij trefzekere Abbas met ruime cijfers van Farmsum

Wedde boekte een ruime overwinning op Farmsum, Ezra Abbas was met vier doelpunten opnieuw de man van de wedstrijd.

Archief(foto) Ezra Abbas scoorde vier van de vijf treffers voor Wedde in het duel tegen Farmsum.

Wedde heeft de overwinning tegen Bareveld een goed vervolg gegeven tegen Farsmum. Wederom was Ezra Abbas de man van de wedstrijd, de spits scoorde maar liefst vier keer in het met 0-5 gewonnen duel.

Wedde trad aan zonder keeper Sweertman. De goalie werd vervangen door de zeventienjarige Jesse Moed die zijn debuut maakte en gelijk een uitstekende wedstrijd keepte. Wedde begon sterk aan de wedstrijd en het duo Becker Abbas zette druk op de verdediging van Farmsum. Dit resulteerde al snel in een 1-0 voor Wedde. Brian Kuiper legde na een dribbel vanaf de rechterflank de bal breed op Abbas die beheerst de 1-0 in de lange hoek schoot.

Scorende Abbas

Wedde kreeg daarna diverse kansen maar vergat deze af te maken. Op slag van rust kopte nog Becker een corner rakelings langs de kruising. In de tweede helft was het snel raak; Van Heumen gaf direct na rust een steekpass op Abbas, de spits rondde koeltjes af: 2-0. Kort daarna verlengde Becker de bal op Borgeld, die op snelheid de verdediging van Farmsum voorbij ging en de bal kant en klaar voorzette voor Abbas: 3-0. De wedstrijd werd grimmiger en er werden vele duels uitgevochten. Dit resulteerde ook in meerdere gele kaarten. In de 70e minuut ontving Ezra Abbas de bal rond de 16 meter en schoot deze prachtig over de keeper heen in de lange hoek. Uiteindelijk maakte Rico van Heumen nog de 0-5 via een penalty. Een ruime overwinning voor Wedde, dat naast vijf keer scoorde ook voor het eerste de nul hield deze competitie dankzij een solide spelende defensie.