Overzicht zondag 4e klasse C: PJC wint Pekelder-derby, Eext wint kelderduel

PJC won de Pekelder-derby, Eext boekte de eerste overwinning van het seizoen en BNC deed goede zaken.

Pekelder Boys – PJC: 2-3

Het verschil op de ranglijst tussen beide teams voorafgaand aan deze wedstrijd was aanzienlijk. Pekelder Boys bivakkeert in de onderste regionen, terwijl PJC meestrijd om de koppositie. Het verschil was deze middag niet direct terug te zien. Zoals het een echte derby beaamd werd er vooral veel strijd geleverd en kwam er van veel goed voetbal niet veel terecht.  PJC kwam al snel op voorsprong via Tom van der Schuur, maar zag Pekelder Boys na een dik kwartier langszij komen via Harold Hut. Met een 1-1 tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op. Na rust kwam PJC opnieuw snel op voorsprong via Jordy Kremer en leek vijf minuten later het duel ook beslist na een eigen goal van Willem Lammerts. In de slotfase bracht Ricardo Vonk met de 2-3 de spanning nog wel even terug, maar verder dan dat kwam Pekelder Boys niet meer.

Bareveld – Eext: 1-2

Het kelderduel in de zondag vierde klasse C is een prooi geworden voor Eext. Beide elftallen hadden nog geen wedstrijd gewonnen en dus was winst noodzakelijk om onderin weg te komen. In de eerste helft had Eext wel meer balbezit, maar werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Dat gold ook voor de thuisploeg en dus werd er met de brilstand gerust. Na rust waren het de bezoekers die toch de ban wisten te breken via Berni Nijhof. De thuisploeg vocht zich terug en kwam langszij. Daarna kon het beide kanten op gaan, maar viel het de kant op van Eext. Met een prachtig afstandsschot zorgde Nijhof ervoor dat de winst naar Eext ging: 1-2.

BNC – MOVV: 3-1

BNC heeft uitstekende zaken gedaan door met 3-1 te winnen van MOVV. Door de overwinning staan de Finsterwolders er goed bij in de top van de ranglijst van de zondag vierde klasse C en naderde het MOVV op twee punten met een wedstrijd minder gespeeld. Toch kwam de ploeg uit Midwolda op een 0-1 voorsprong via topschutter Jordi Blaauw. Voor rust trok Rogier Ganzeveld de score echter weer gelijk. Na de pauze trok BNC het duel naar zich toe en via Robin Tiggelaar kwam het op een 2-1 voorsprong. Een dikke tien minuten voor tijd besliste Ganzeveld met zijn tweede van de middag de wedstrijd: 3-1.