SJS pakt koppositie na zege op SC Angelslo

SJS pakte de koppositie in de zaterdag 4e klasse D. Het won dinsdagavond in eigen huis met met ruime cijfers van SC Angelslo.

SJS en Angelslo speelden dinsdagavond een inhaalduel, die eerder werd afgelast wegens een Coronabesmetting aan de kant van de Emmenaren. Voor SJS zou het de opmaat moeten zijn voor het veroveren van de koppositie in 4D. SJS wist wat het te doen stond en na een redelijke eerste helft, liet het in de tweede helft zien waartoe het is staat is. Een prima overwinning betekende alweer de vijfde zege op rij voor SJS, dat met 4-1 zegevierde.

Saillant detail in deze wedstrijd was dat goalgetter Springer weleens zijn 100e competitietreffer voor de Knoalsters kon laten aantekenen, maar de teller bleef voor hem steken op 99! Hij moest zijn persoonlijke mijlpaal dus nog even uitstellen. Toch liet hij wederom zien hoe belangrijk hij is voor het team met zijn doelpunten.

Strijdvaardig SJS

SJS begon strijdvaardig en gemotiveerd aan de klus, maar het duurde tot de 17e minuut voordat het echte eerste gevaar zich aandiende voor de overigens uitstekend keepende Emmer-doelman Jordy Tent. Een voorzet van De Koe werd door Springer rakelings naast gekopt. Niet veel later moest scheidsrechter Hofman handelend optreden, want rechtsback Raadsveld ging te hard door in het duel. Het kwam hem op geel te staan.

De fase erna tekende zich voornamelijk af met slordigheden. Beide ploegen wisten lange tijd niet echt gevaarlijk te worden en de wedstrijd kabbelde een beetje voort. Het had een doelpunt nodig om echt los te branden. Bovendien lag het spel vaak stil door overtredinkjes, buitenspel (wat het niet altijd was) en irritaties die de overhand kregen. Totdat in de 38e minuut De Koe geloof had in een diepe bal, waarbij Springer uit buitenspelpositie terugliep. De Koe kon alleen door op de doelman en rondde bekwaam af: 1-0.

SJS met voorsprong de rust in

De gelijkmaker liet zich echter al snel weer aantekenen. Een onoplettendheid in de defensie gaf Abe de Jong de kans de zestien in te dribbelen, zijn man uit te kappen en zeer beheerst de bal in de rechter benedenhoek te schieten. Drie minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk en dat had SJS met name aan zichzelf te danken: 1-1. Toch zou SJS met een voorsprong de kleedkamers opzoeken. Eerst was het Springer met een prachtige kopbal richting de linker bovenhoek, die door Tent op katachtige wijze uit het doel geranseld werd. Niet veel later leidde een counter van SC Angelslo nota bene de hernieuwde voorsprong van de Knoalsters is. De defensie van SC Angelslo stond dusdanig open, dat een diepe bal op Springer wel aan de Knoalster-spits besteed was. Hij mocht alleen door op Tent en rondde beheerst af, 2-1 en daarmee ook de ruststand.

Goede tweede helft van SJS

In de tweede helft legde SJS een uitstekende partij op de mat, alleen vergat het zichzelf meermaals te belonen met doelpunten. In de 47e minuut werd een hoge bal niet goed verwerkt door de Emmer-defensie waarbij hands werd gemaakt. Rijkens mocht vervolgens aanleggen vanaf 11 meter. Voor hem een koud kunstje en hij schoot de bal dan ook hoog, droog en onbereikbaar voor de keeper in het doel, 3-1.

Daarna regen de kansen zich aaneen. SJS voetbalde goed, vond de ruimtes, speelde dynamisch met veel lopende mensen en SC Angelslo had daar totaal geen vat meer op. Eerst misten nog Springer en Kroese goede mogelijkheden, maar in de 52e minuut was het dan toch opnieuw Springer die zijn 99e treffer voor SJS liet aantekenen. Na een uitstekende aanval was invaller Kingma (hij kwam voor Raadsveld) niet zelfzuchtig en legde de bal panklaar voor Springer, die alleen nog maar binnen hoefde te tikken, 4-1.

Stokje voor 100e doelpunt Springer

Weer twee minuten zou de 100e vallen, maar daar stak Angelslo-doelman Tent een stokje voor. De bal werd uiteindelijk van de lijn gehaald. Trainer Schaart bracht een aantal verse krachten, Wientjes en Oosting vielen in voor Timmer en De Koe en niet veel later kwam de van ziekte herstelde Van der Hooft voor Springer. En ook de invallers kregen kansen op doelpunten, maar zowel Wientjes als Van der Hooft misten oog in oog met de doelman. Nog een keer werd SC Angelslo dreigend met een schot van afstand, maar deze bal zeilde vlak vóór het einde van de wedstrijd naast het doel van De Jonge, die de tweede helft weinig te doen had. Niet veel later floot de prima leidende scheidsrechter Hofman de wedstrijd tot een einde.