Onstwedder Boys verslaat onberekenbaar Mamio

Onstwedder Boys heeft de volgende ronde van de beker bereikt, het won in eigen huis van Mamio.

Onstwedder Boys heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Thuis werd het altijd onberekenbare Mamio, in een bij vlagen tumultueuze wedstrijd, met 5-3 aan de kant gezet.

Op sportpark de Boskamp in Onstwedde ging de thuisploeg uitstekend van start. Jarno Sterenborg scoorde al na enkele minuten de openingstreffer. In de tiende minuut kwamen de gasten bovendien al met tien man te staan, Genrick Wawoe mocht met rood inrukken na en slaande beweging.

Van 3-0 naar 3-3

Een tiental minuten later leek Onstwedder Boys al helemaal op weg naar een gemakkelijke middag. Sven Jaegers knikte de 2-0 binnen uit een hoekschop, waarna Anne Wilzing de stand al op 3-0 bepaalde. Maar tegenstander Mamio bleek ook deze middag weer onberekenbaar, want onder aanvoering van de ingevallen Angelo Florencia kwamen de Stadjers terug tot 3-3. Florencia trof tweemaal doel en was eenmaal aangever bij de 3-2 van Mark Ramirez de Los Santos. Van een 3-0 voorsprong naar een 3-3 ruststand voor de thuisploeg.

Tumult

Na de pauze kregen het tiental van Mamio een paar goede kansen, maar Onstwedder-Boys goalie Rein Koudstaal hield zijn ploeg op de been. Ook aan de kant van de thuisploeg deed een invaller de wedstrijd weer doen kantelen. Gerko Scheper kwam binnen de lijnen en schoot twintig minuten voor tijd uit een vrije trap de 4-3 binnen. Niet veel later schoot Scheper opnieuw raak en stond het 5-3 voor de thuisploeg. Bij Mamio liepen de gemoederen daarna op, wat ook zorgde voor onderlinge ruzie tussen de spelers en zelfs een korte staking van de wedstrijd. Arbiter Heikens hervatte het duel nog wel, waarbij Mamio nog maar met acht spelers in het veld stond. Niet veel later floot Heikens af en stapte Onstwedde uiteindelijk als winnaar van het veld af.