SJS komt er niet aan te pas tegen SC Loppersum

SJS moest zaterdag zijn meerdere erkennen in Loppersum en is uitgeschakeld in het bekertoernooi.

SJS kwam er niet echt aan te pas in en tegen Loppersum en werd met een 4-0 nederlaag weer teruggestuurd naar Stadskanaal. En dat betekende het einde van het bekeravontuur. Om 12.00 uur vertrok de bus met zowel de selectie van SJS 1 als SJS 2 (zij speelden wel een ware thriller in en tegen reserve hoofdklasser Winsum en verloren pas na strafschoppen) om het goede gevoel en de teamspirit erin te houden. Buschauffeur Kees liet het mooie Groninger hogeland zien en deed eerst Winsum aan en daarna werd koers gezet richting Loppersum.

Trainer Schaart moest wat puzzelen, want de ziekenboeg van SJS zat alweer wat voller. Zo waren Zuidema, Dos Santos, Boels, Heidema, Dekker en Timmer niet fit (genoeg) om aan de wedstrijd te kunnen beginnen. In de opstelling was er een plaats ingeruimd voor de pas 16-jarige Floris Wientjes, die daarmee zijn debuut in de basis elf van SJS maakte. Ook de 17-jarige Kelvin Tam zou in de tweede helft voor het eerst zijn opwachting maken in de blauwwitte hoofdmacht.

Geen gemakkelijke middag

In de eerste fase van het duel werd meteen zichtbaar dat SJS geen gemakkelijke middag tegemoet zou gaan. Loppersum zette hoog druk en probeerde daarmee direct de defensie van de Knoalsters te ontregelen. Dat leverde wat afstandsschoten op, maar doelman De Jonge werd daardoor nog niet echt van slag gebracht. Linksback Tolner had het met name moeilijk met zijn directe tegenstander Jacob Havinga. Op het halve uur spelen was het de rechtsbuiten van de Lopsters, die wederom Tolner de baas was en nu wel wist te scoren. Hij liet doelman De Jonge kansloos van dichtbij, 1-0. Een verdiende voorsprong voor de gastheren. Het meest gevaarlijke moment van SJS in de eerste helft kwam vlak na de openingstreffer. Rijkens zette goed door, maar zijn schot werd knap gekeerd door de doelman en tot hoekschop verwerkt. Niet veel later verdubbelde Loppersum de score. Van buiten de zestien meter legde de Lopster-spits Tim Maneschijn aan voor een schot en die vloog buiten bereik van De Jonge in de rechter bovenhoek. Een prachtige goal en een grotere achterstand voor SJS, 2-0. In de laatste minuten van de eerste helft kreeg Loppersum nog een aantal mogelijkheden om verder uit te lopen, maar dit bleef SJS bespaard.

Ruime nederlaag

In de tweede helft wisselde trainer Schaart. Zoals gezegd kwam Tam voor Wientjes. SJS kwam maar niet in de wedstrijd en kon weinig gevaar stichten. Loppersum was al snel weer dichtbij een doelpunt, maar dit keer belandde het schot op de lat. Inmiddels kwam routinier Zuidema binnen de lijnen voor de moegestreden Raadsveld, maar zijn eerste balcontact was dusdanig dat hij de voorwaartsen van Loppersum de gelezen kans bood om de score te vergroten naar 3-0, die werd gemaakt door Maneschijn. SJS moest uitkijken niet tegen een hele grote nederlaag op te lopen. Loppersum wilde meer en wederom met medewerking van de Knoalster-defensie was het al snel daarbij 4-0 door een goal van Jeffrey Leegstra. Een ruime nederlaag, die de uitschakeling van SJS in de beker betekende. Verder werd er niet meer gescoord en kon SJS afdruipen in de bus richting Stadskanaal.

Komende zaterdag staat de belangrijke competitiewedstrijd tegen DKB uit De Krim op het programma. Er wordt om 15.00 uur afgetrapt. Hopelijk is de scherpte dan weer terug, want in de competitie wil SJS aan kop van 4D blijven. Maar dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden.