Eerste Old Stars Beweegfestival voor 55+ geslaagd

Het Old Stars beweegfestival bij SJS was zeer geslaagd.

Foto Krijn Verweij, het Old Stars Beweegfestival was zeer geslaagd.

Ondanks een fris herfstbuitje prima opkomst en goede sfeer

Het Old Stars Beweegfestival, beweegactiviteiten voor 55+-ers, dat woensdag 17 november werd georganiseerd door SJS, Welstad en Healthy Ageing Network Noord Nederland (HANNN) is een succes geworden.

Veel enthousiaste deelnemers

In Stadskanaal wordt er vanuit het Sportakkoord ingezet op inclusief sporten. Iedereen heeft recht om mee te doen met sport en bewegen en dit Beweegfestival is daar een goed voorbeeld van. Met ruim 40 deelnemers, aangevuld met 20 sporters van de deelnemende verenigingen, kende deze eerste editie een hele mooie opkomst. Wethouder Marc Verschuren was blij zoveel enthousiaste deelnemers te zien en de eerste plannen voor een tweede Beweegfestival in het voorjaar van 2022 zijn al gelanceerd.

De deelnemers werden ontvangen met koffie, thee en een plak (bananen)cake door onder andere oud-topsporters Daniëlle Bekkering en Henk de Haan en deze deelden gedurende de activiteiten ook de nodige tips en aanmoedigingen. Sommige sporters waren al flink op leeftijd en stuk voor stuk gaven deze mensen aan dat blijven bewegen een belangrijke bijdrage aan hun levensgeluk gaf. Het weer wilde aan het begin van het programma niet echt meewerken, maar dat had gelukkig weinig invloed op het aantal deelnemers en al helemaal niet op de sfeer.

Buiten bewegen is belangrijk

Het officiële programma werd geopend door wethouder Marc Verschuren en hij verwoordde heel goed het belang van dit soort activiteiten in deze toch wel lastige tijd: ”Buiten bewegen in kleine groepen kan ook in Coronatijd”. Henk de Haan verzorgde een gezamenlijk warming-up en vervolgens werd er in kleinere groepen met vier verschillende sporten kennis gemaakt. En aan het einde van de ochtend had iedereen een introductie les Walking Footbal, Senior Korfbal, Jeu de Boules en Sportief Wandelen gehad. Daarnaast konden mensen bij De Gezonde Huiskamer van HANNN een leefstijl check doen.

Naast alle aandacht voor sport was ook de verzorging prima voor elkaar. Dankzij de medewerkers van Cosis werden alle aanwezigen voorzien van onbeperkt koffie en thee en na afloop stond er voor iedereen een lunch klaar bestaande uit soep, broodjes en fruit. De deelnemende verenigingen waren ook tevreden en mochten na afloop al de eerste deelnemers noteren voor hun activiteiten. Kortom het was een geslaagde dag en de organisatoren hebben zich voorgenomen om volgend voorjaar opnieuw een sportieve dag voor senioren te organiseren. Een flink aantal deelnemers van vandaag gaf al aan zeker weer van de partij te zijn en wellicht dan ook iemand mee te brengen. En dat is natuurlijk het streven: steeds meer mensen enthousiast maken en laten meedoen aan sport- en beweegactiviteiten!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Transfertalk: Ricardo van der Werf maakt rentree bij GKC

Bij GKC sluiten een drietal nieuwe spelers aan voor het nieuwe voetbalseizoen.

SC Erica de beste tijdens Protos Weering

Na honderden wedstrijden was er één team dat zich de winnaar van het prestigieuze Protos ...

SV Mussel kent zware avond in Bellingwolde

De derde en laatste oefenwedstrijd van SV Mussel was voor de roodhemden een harde ...