Voorbeschouwing speelronde 8 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de meest interessante en bijzondere wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 8 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de regio van de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Borger – SVBO

In de zaterdag vierde klasse D blijken de onderlinge verschillen tussen de teams erg klein te zijn en lijken veel ploegen allemaal van elkaar te kunnen winnen. Twee teams die ook worden geacht om bovenin mee te doen zijn Borger en SVBO. Momenteel staan beide teams respectievelijk op een achtste en vijfde plaats op de ranglijst van de zaterdag vierde klasse D. Dat heeft mede te maken met de laatste twee wedstrijden, waarin beide teams tegen een nederlaag aanliepen. Daardoor heeft Borger nu een achterstand van zes punten op koploper SJS, terwijl SVBO er drie achterstaat. De bewoners uit de Hunebedhoofdstad zijn dan ook gebaat bij een overwinning. Daarmee wordt SVBO achterhaalt en loopt koploper SJS in ieder geval niet verder weg. Gezien de resultaten uit het verleden is dat niet direct een ABC ‘tje. De afgelopen vier ontmoetingen eindigden namelijk drie keer in een gelijkspel en een overwinning voor SVBO. De vraag is dan ook of Borger die reeks kan doorbreken en eens in eigen huis kan zegevieren tegen SVBO.

DKB – SJS

Op papier mag de wedstrijd tussen DKB en SJS wellicht geen topper heten gezien de ranglijst, maar dat predicaat mag er gerust opgeplakt worden. Beide teams werden voorafgaand aan het seizoen namelijk getipt als titelkandidaat. Een status die SJS voorlopig weet waar te maken, want de Knoalsters zijn de trotse koploper in de zaterdag vierde klasse D. Nadat de openingswedstrijd tegen Onstwedder Boys verloren ging werden er maar liefst vijf zeges op rij geboekt. SJS verkeert dan ook in uitstekende vorm, al verloor het afgelopen zaterdag wel de bekerwedstrijd tegen Loppersum. Het zal de goede reeks in de competitie echter gewoon willen voortzetten tegen DKB, dat voorlopig nog wat achterblijft op de ranglijst. Met 8 uit 5 staat DKB op een negende plaats, maar als de ploeg uit De Krim weet te winnen van SJS, dan staat het in principe maar een verliespunt achter op de koploper. SJS zal er alles aangelegen zijn om zaterdag in ieder geval die aanval af te slaan.

SETA – NWVV

In de zaterdag 5e klasse F staat de Kanaalstreekderby tussen SETA en NWVV op het programma. Een wedstrijd met grote belangen, want de Nieuw-Weerdingers kunnen beslag leggen op de eerste periodetitel. Daarvoor volstaat een punt op bezoek bij SETA. Niet direct een makkelijke klus, want ook SETA presteert goed. De ploeg uit Musselkanaal staat momenteel op een vierde plek in 5F op vijf punten achterstand van de koploper. Een overwinning betekent nog maar een achterstand van twee punten en dus kan NWVV een zware opgave verwachten. Bovendien werden de laatste twee edities niet gewonnen in Musselkanaal. Daarentegen is NWVV wel met een uitstekende reeks bezig en is het na zeven wedstrijden nog altijd ongeslagen. Tevens mag een doelpuntrijke wedstrijd verwacht worden, beide ploegen scoorden tot nu toe al 31 keer in 7 wedstrijden. Pakt NWVV zaterdag de eerste periode of steekt SETA daar een stokje voor?

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma vrouwenvoetbal zaterdag 10 oktober

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag op het programma staan in het vrouwenvoetbal.

Uitslagen zaalvoetbal 14 januari

Uitslagen van de vanavond gespeelde zaalvoetbalwedstrijden.

Afgelastingen zondag 17 maart

Overzicht van de competitiewedstrijden die vandaag doorgaan en wedstrijden die zijn afgelast.