Overzicht zaterdag 5e klasse F: Monsterzege voor Meeden, eerste overwinning voor Damacota

Meeden haalde Erica ’86 door de gehaktmolen, Damacota kwam voor het eerst tot een overwinning.

Meeden – Erica ’86: 12-0

Het telraam moest er zaterdag worden bij gepakt in Meeden. Het was namelijk prijsschieten voor de thuisploeg tegen Erica ’86. Meeden verpulverde de hekkensluiter na een 3-0 ruststand uiteindelijk met 12-0. Twee goals van Jay van Weerden en een goal van Dennis Nagel hadden geleid tot de 3-0 ruststand. Na de pauze liep de score al snel verder op en stond het na een uur spelen al 7-0 voor Meeden via Ruben Haarlemmer, Ferdi Wortelboer en Patrick Hoving. Daarmee was de koek nog niet op, want de thuisploeg bleef er lustig op los scoren. Het maakt er nog eens vijf via Haarlemmer, van Weerden, Arjan Wever, Nagel en Hoving. Door de monsterzege klom Meeden op naar plek twee op de ranglijst in 5F. Het zag tevens koploper NWVV verliezen, waardoor de achterstand nog maar twee punten bedraagt.

Harkstede – VVS Oostwold: 0-1

VVS Oostwold boekte een nuttige overwinning bij het laag geklasseerde Harkstede. Robbert Mekkelenkamp kroonde zich tot matchwinner voor de bezoekers. Door de overwinning blijft VVS aansluiting houden met de top vijf van de ranglijst.

Damacota – BATO: 2-0

Na zes nederlagen op rij mocht Damacota zaterdag eindelijk het zoet der overwinningen weer eens proeven. De Pekelders versloegen in eigen huis BATO met 2-0. In de eerste helft kwam Damacota op een 1-0 voorsprong door een goal van Rodney Meijer. Diep in de tweede helft besliste Sven Veldkamp het duel en waren de eerste drie punten een feit voor Damacota.

ZNC – Westerlee: 2-2

ZNC en Westerlee hielden elkaar zaterdag in evenwicht. De thuisploeg kwam na een half uur spelen op voorsprong via Leroy Stegmeijer, die een vrije trap binnenschoot. Kort na rust werd het ook 2-0 via Sven Niemeijer. Die voorsprong kon ZNC niet vasthouden, want het zag de bezoekers in de 65e minuut op 2-1 komen via Arjen Plat. Westerlee ging daarna nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en de verdiende 2-2 kwam dan ook een dikke tien minuten voor tijd tot stand via Ramon Veen.