SJS krijgt oorwassing van DKB

SJS kreeg een flink pak slaag van DKB en moest een half dozijn tegentreffers incasseren in de Krim.

Foto Brigitte de Wijk, kopduel tijdens DKB – SJS, de Knoalsters gingen er hard af in de Krim.

Een collectieve off-day, een lesje in effectiviteit, niet thuis geven…Noem het wat je wilt, maar SJS ging er dik af tegen DKB en dat had het voor een heel groot deel aan zichzelf te danken. En omdat bij de tegenstander bijna alles lukte, resulteerde dat in een 6-0 nederlaag. SJS droop af en hield een fikse kater over aan een duel dat op voorhand minimaal een gelijkwaardige strijd had moeten worden.

En zo startte de wedstrijd ook. SJS was in de eerste minuut direct gevaarlijk en Springer kreeg een dot van een kans op zijn 100e officiële competitietreffer. Hij mikte echter op de paal. In de tegenstoot verdedigde Venema te gemakkelijk uit, waarbij de bal onderschept kon worden door Berny Renker die wel de trekker direct overhaalde. Hij liet doelman De Jonge kansloos, 1-0.

Effectief DKB

In de fase na de openingstreffer kende SJS haar sterkste fase van de gehele wedstrijd. Het kreeg kansen via Van der Hooft (knalde op de vuisten van de doelman), Tolner (miste oog-in-oog met de doelman) en Springer (zijn vrije trap ging maar net naast). Waar SJS miste, was DKB uiterst effectief. Na balverlies van SJS leidde dat een gevaarlijke counter in, waarbij de voorzet vanaf links door doelman De Jonge weggewerkt werd tegen het lichaam van Venema. Het was vervolgens een koud kunstje voor de fysiek sterke Tangenberg om de 2-0 tegen de touwen te schieten. Een ongelukkig doelpunt voor SJS, maar daar maalde niemand om bij DKB.  En het feest was nog niet compleet. Vier minuten later deed Luuk Boer iets wat hem waarschijnlijk niet iedere week zal overkomen. Een hoekschop werd afgeslagen, waarbij de bal de zestien werd in gespeeld en in een split second bedacht Boer om de bal achter zijn standbeen langs te schieten. De bal rolde zou de linkerbenedenhoek in, SJS verbouwereerd achterlatend, 3-0.

Pijnlijke middag voor SJS

De wedstrijd was op dat moment eigenlijk al gespeeld. DKB bleef haar fysieke spel op de mat leggen, maar tot heel goed voetbal kwam het nu ook weer niet. SJS probeerde wel om iets van aansluiting te behouden, maar de mogelijkheden die het dan kreeg waren niet aan de voorwaartsen besteed deze middag. En dan schrijft de eeuwenoude voetbalwet voor, als je ze zelf niet maakt dan doet de tegenstander dat wel. In de 38e minuut leed Van der Hooft kinderlijk balverlies door de bal zo maar in de as van het veld in te spelen, waar geen SJS-er te bekennen was. Fout of niet, DKB pikte de bal op en Remco Kerssies besloot met een prachtige stift over De Jonge, 4-0. De middag werd pijnlijker en pijnlijker voor de Knoalsters. Alleen Tolner wist zich nog te onderscheiden met een goede actie over links, maar de youngster miste uiteindelijk kracht om af te drukken. Hij raakte de bal, oog-in-oog met de doelman, volledig verkeerd. Daarna floot de uitstekende leidende scheidsrechter Groenhuijsen voor de rust.

Vrijwillig naar de slachtbank

In de kleedkamer vielen harde woorden, maar dat kon ook bijna niet anders. SJS zou willen proberen nog iets van het duel te willen maken, maar die illusie werd geheel in het licht van de wedstrijd al snel om zeep geholpen. Een hoge bal in de zestien werd door de doorgaans solide verdediger Venema niet adequaat uitverdedigd, waardoor wederom Tangenberg hem op duelkracht aftroefde en in de 52e minuut zijn tweede van de middag liet aantekenen, 5-0. En de koek was nog niet op. DKB ging door en liep SJS onder de voet, want 2 minuten knalde diezelfde Tangenberg de 6-0 tegen de touwen. Het leek erop dat SJS zich vrijwillig naar de slachtbank liet leiden. Tijd voor trainer Schaart om een aantal spelers te verlossen van het matig vertoonde spel. Voor de invallers viel er natuurlijk weinig eer meer te behalen. Oosting, De Koe, Raadsveld en Dekker kwamen voor Springer, Van der Hooft, Timmer en Venema.

Dreun zien boven te komen

Met name Oosting viel in met nieuwe energie en hij kwam nog dichtbij een treffer, maar zijn bal zeilde naast. Daar tegenover bleef DKB het wel proberen, maar het hoefde niet meer zo nodig. De wedstrijd bloedde dood, maar op het eindsignaal waren de gastheren nog dichtbij een treffer. Een harde kopbal werd goed gepareerd door De Jonge en daarmee verder leed bespaard. Niet veel later floot scheidsrechter Groenhuijsen voor de laatste keer deze middag. DKB was de meerdere van SJS deze middag. SJS moet deze dreun snel te boven komen en het team, zowel staf als spelers, moeten de rijen gesloten houden, want komende zaterdag wacht alweer een zware wedstrijd tegen SCN uit Nieuwlande. Zij bezetten momenteel de 4e plaats op twee punten van SJS en ruiken ongetwijfeld kansen. SJS zal zich moeten herpakken en laten zien dat het nog altijd terecht bovenin de ranglijst van de 4e klasse D staat.

Foto’s Brigitte de Wijk: DKB – SJS