Valthermond oppermachtig in topper tegen ASVB

Valthermond was heer en meester tegen ASVB en won de topper dan ook vrij eenvoudig.

Foto Kees Rustenhoven, Milan Drayer schuift de 0-2 binnen op aangeven van Jordy Weggemans.

Op een troosteloos sportpark Blijham was Valthermond in het duel tussen de nummers twee en drie oppermachtig. Het enige wat je de manschappen van Kenny Koning kon verwijten dat de ruststand maar 1-0 in het voordeel van de bezoekers was.

Vanaf het beginsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Benjamins greep Valthermond het initiatief om dat eigenlijk de hele wedstrijd ook niet weer uit handen te geven. Al na een minuut had Jordy Weggemans pech dat zijn kopbal uit een voorzet van Jesper de Graaf net naast zeilde. Nog meer pech had de rappe aanvaller toen hij na een combinatie met Jens Bulle keihard op de paal schoot.

Strafschop

De voorsprong kon voor het uitstekend voetballende Valthermond niet uitblijven en die kwam er dan ook. Jens Bulle vond Erik Jan Veerbeek, die door Quincy Meesters onderuit werd getikt. Veerbeek zelf benutte de toegekende strafschop. Nadat Noah Sahetapy een schot van Sten Bruins onschadelijk had gemaakt verzuimden de bezoekers het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Veerbeek schoot over, Alwin Braakman raakte de lat en overtalsituaties werden net niet goed uitgespeeld.

De nul

Na de pauze kende Valthermond even een wat mindere periode, al leverde dat geen grote kansen voor de thuisploeg op. Sterker nog, nu verdubbelde Valthermond wel de voorsprong. Het voorbereidende werk was van Jordy Weggemans en Milan Drayer werkte binnen. Wat volgde waren wat mogelijkheden voor Jens Bulle en wederom Weggemans. Voor ASVB schoot Ivar Bruins naast het domein van Sahetapy, waarna Jens Bulle, vrij gespeeld door Dion van der Laan, de 3-0 eindstand binnen schoot. In blessuretijd plukte Valthermond-doelman Sahetapy nog een kopbal uit het doel, waardoor ook de nul behouden bleef.

Valthermond draait uitstekend

ASVB trainer Jordin Louwes was na afloop duidelijk: “ Wij hadden vandaag helemaal nergens recht op,” was zijn duidelijke commentaar, wat ook door de overige aanwezigen in de bestuurskamer werd bevestigd. Valthermond kent tot op heden dus een uitstekend seizoen. De Mondkers zijn nog steeds ongeslagen en nemen een keurige twee positie op de ranglijst in.

Als corona geen roet in het eten gooit staan er nu twee oranje derby’s voor de blauw witten op de rol. Volgende week komt gemeentegenoot Nieuw Buinen voor de Mondenderby op bezoek, waarna de uitwedstrijd tegen WKE volgt. Behalve een derby ook een weerzien met oud trainer en oer Valthermonder Albert Koops. Het worden interessante weken voor de in topvorm verkerende Valthermond equipe.

Foto’s Kees Rustenhoven: ASVB – Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys blijft op remise steken

Onstwedder Boys is er niet in geslaagd om de competitiewedstrijd tegen De Fivel winnend ...

GKC in spektakelstuk langs HHCombi

GKC mocht van geluk spreken dat het na drie kwartier voetballen in Hooghalen ‘slechts’ ...

SETA kan het tij nog niet keren

Afgelopen zaterdag mocht een gehavend SETA aantreden in Winschoten tegen het plaatselijke WVV. Door ...