Overzicht zondag 4e klasse C: Eext boekt belangrijke zege, MOVV en Wedde onderuit

Eext deed goede zaken met de overwinning op Pekelder Boys, MOVV en Wedde liepen tegen een nederlaag aan.

Eext – Pekelder Boys: 4-1

Eext heeft opnieuw goede zaken gedaan in de onderste regionen van de ranglijst. In eigen huis won het met 4-1 van hekkensluiter Pekelder Boys, waardoor het voorlopig afstand heeft genomen van de onderste plaatsen in de zondag vierde klasse C. Berni Nijhof en Yoran Cloo scoorden voor rust voor de thuisploeg, na de pauze stelden Gert Warring en Wilco Stolwijk de zege definitief veilig.

MOVV – Engelbert: 3-4

MOVV heeft de topper tegen Engelbert met 3-4 verloren. Daardoor wipten de bezoekers over de thuisploeg heen op de ranglijst en liep de achterstand op koploper PJC ook verder op tot zes punten. Beide teams maakten er een doelpuntrijk en spannend duel van. Via Ingmar Hofstra en Roel Koops nam Engelbert een 0-2 voorsprong, maar dankzij treffers van Aaron Sportel en Jordi Blaauw kwam de thuisploeg weer langszij. Koops zorgde opnieuw voor een voorsprong voor Engelbert, waarna Twan Smit beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Dat duurde niet lang, enkele minuten later maakte Hofstra de winnende voor de bezoekers.

Wedde – FVV: 1-2

Wedde liet tegen FVV een uitgelezen mogelijkheid liggen om verder weg te lopen van de onderste plaatsen. Volgens Wedde-speler Ben Becker was de nederlaag dan ook totaal onnodig. “We hebben zowel in de eerste als tweede helft ontzettend veel kansen gemist. Daardoor kreeg FVV er geloof in en wonnen zij uiteindelijk.” Ezra Abbas maakte het enige doelpunt aan de kant van Wedde.