PJC verslaat rood aanlopend Heiligerlee

PJC won de topper van Heiligerlee, dat niet alleen een nederlaag moest incasseren maar ook nog eens twee spelers met rood zag vertrekken.

Foto Facebook PJC, PJC legt aan voor een vrije trap in het duel tegen Heiligerlee, dat een spectaculair verloop kende.

PJC heeft de topper tegen Heiligerlee met 2-3 weten te winnen. In een spectaculair duel begon PJC uitstekend en nam het een 0-2 voorsprong. Het bleek geen voorbode voor een makkelijke middag, want ondanks twee rode kaarten bleef Heiligerlee het de koploper in de tweede helft lastig maken. Een stuntje met negen man zat er echter niet in voor de thuisploeg, waardoor PJC de koppositie verder verstevigde in 4C.

De koploper van de zondag vierde klasse C begon beter aan de wedstrijd dan Heiligerlee. PJC voetbalde makkelijker en dat leverde na een dikke tien minuten spelen ook de 0-1 op van Tom van der Schuur. In het eerste half uur bleven de gasten de beter voetballende ploeg en na twintig minuten spelen viel ook de 0-2, Wouter Valeton verdubbelde de marge. Na een minuut of dertig kwam ook Heiligerlee wat beter in het spel en dat resulteerde ook in een aantal mogelijkheden.

Rode kaarten

Op slag van rust viel dan ook de aansluitingstreffer. Rick Lange was attent binnen de zestien en tikte de rebound binnen uit een vrije trap. Een vrije trap waarbij Heiligerlee-spits Gert Reininga werd gevloerd en een opstootje ontstond. Na het opstootje mocht Dylan van der Heiden inrukken met rood en stond de thuisploeg met tien man. Ondanks de numerieke minderheid kwam Heiligerlee goed uit de kleedkamer en maakte men het PJC knap lastig. Maar na een kwartier spelen volgde een nieuwe tegenslag voor Heiligerlee, het zag nog een speler met rood vertrekken. Na een vermeende overtreding liet Rodney Boer zich dusdanig verbaal gaan, dat ook hij met rood mocht vertrekken.

PJC maakte vervolgens via Jur Bontjer de 1-3 en daarmee leek de wedstrijd wel beslist. In de slotminuten bracht Heiligerlee de spanning toch nog even terug met het negental. De thuisploeg kreeg een strafschop, welke werd benut door Reininga. De tijd die resteerde was echter nog tekort om er nog een verrassend gelijkspel uit te slepen, waardoor PJC uiteindelijk nipt met 2-3 won.

Foto’s Facebook PJC: Heiligerlee – PJC